Thermalright Assasin Spirit V2 Plus Ryzen 5500'ü düzgün soğutmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tayıkk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 555

tayıkk

Uzman
Yukarıdaki soğutucunun montajını dün yaptım fakat OCCT testinde 80 dereceleri görüyor işlemci. Soğutucu üzerindeki etiketini de kaldırdım. Vidalarını doğru şekilde sıktım. Sizce ne yapmalıyım? İşlemci Ryzen 5500.

Normal... Phantom Spirit var bende, R5 3600 85 derece. Bu soğutucular o kadar da iyi soğutmuyor sanırım, birkaç kişide gördüm bizim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal... Phantom Spirit var bende, R5 3600 85 derece. Bu soğutucular o kadar da iyi soğutmuyor sanırım, birkaç kişide gördüm bizim gibi.
Kasa ici havalandirma kaynakli ya da hatali montaj yuzunden olabilir. Daha cok isinan islemcileri bile daha iyi sogutuyor Phantom Spirit. Peerless Assasin ile bile 5800X3D bahsettiginden daha iyi soguyor.

Soğutucunun montajlanmış halinin fotoğrafını çekip atabilir misiniz?
Hocam kusura bakmayın, geç dönüyorum.

Kasa ici havalandirma kaynakli ya da hatali montaj yuzunden olabilir. Daha cok isinan islemcileri bile daha iyi sogutuyor Phantom Spirit. Peerless Assasin ile bile 5800X3D bahsettiginden daha iyi soguyor.
Hocam 5 kez söküp tak yaptım ama nafile, bence yanlış montajla ilgili değil.

Dosya Ekleri

• 1721475018207.webp
    370,2 KB · Görüntüleme: 91
  • 1721475018210.webp
    401 KB · Görüntüleme: 79
  • 1721475018213.webp
    520,7 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasam mesh ve 4 fan var montajıda fotoğraftaki gibi yaptım. İçinden çıkan macunla denedim sonra MX-4 ile denedim render vs. alırken sonuç aynı.

Not: Fanlar sabit yüksek devirde çalışıyor ve klimalı odada test ediyorum.

Dosya Ekleri

• images (21).webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 78

Efendim, işlemci soğutucu ekran kartına çok yakın olduğu için ısınıyor gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…