SomeCan

Uzman
Merhaba,

Soğutucum Thermalright Assassin Spirit 120 Plus v2. İşlemcinin yanındaki standoffların üzerindeki braketleri ucundaki yarım vida sokma yerine taktım ve soğutucuyu bu şekilde montajladım. Sistem AM4. Montajda sorun yok. Böyle kullansam sıkıntı çıkar mı?

Zaten diğer türlü takınca soğutucu bloğun ayakları uzun geliyor.

Merhaba,

Soğutucum Thermalright Assassin Spirit 120 Plus v2. İşlemcinin yanındaki standoffların üzerindeki braketleri ucundaki yarım vida sokma yerine taktım ve soğutucuyu bu şekilde montajladım. Sistem AM4. Montajda sorun yok. Böyle kullansam sıkıntı çıkar mı?

Zaten diğer türlü takınca soğutucu bloğun ayakları uzun geliyor.
Fotoğraf atar mısınız? Anlattığınıza göre yükseltici ayakları braketle birleştirip, sonra karşılıklı olarak 2 tane metal parçasını da üstüne koyup vidaladıktan sonra, jelatini çıkarıp macunu sürdükten sonra yanlardan vidalamışsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraf atar mısınız anlattığınıza göre yükseltici ayakları braketle birleştirip sonra karşılıklı olarak 2 tane metal parçasını da üstüne koyup vidaladıktan sonra jelatini çıkarıp macunu sürdükten sonra yanlardan vidalamışsınız.
Tam bu görseldeki braketlerin takıldığı gibi taktım. Kasayı kapattım artık fotoğraf atamam.
Görseldeki gibi ama braketin vidalarını taktığımız yer yarımdı. Sorun olmaz değil mi, braketin arkasındaki deliğe takmadım diye?

Screenshot_2025-05-25-11-47-41-188_com.android.chrome.webp

Tam bu görseldeki braketlerin takıldığı gibi taktım. Kasayı kapattım artık fotoğraf atamam.
Görseldeki gibi ama braketin vidalarını taktığımız yer yarımdı. Sorun olmaz değilmi braketin arkasındaki deliğe takmadım diye?
Sokete göre montaj yaptıysanız sorun yoktur.

Ya bir şey söyleyeyim mi, sabah bunu ChatGPT'ye sordum bu montaj yanlış dedi. Ondan önce fotoğraftaki montaja doğru dedi. Benim kafamı bu karıştırdı açıkçası.

Hocam AM4 sokete yanlara oluyor dik değil fan dik bakacak yukarı doğru değil yani inşallah öyle yapmamışsınızdır.

Fotoğraftaki gibi RAM'lere paralel yapmışlar yanlış montaj.