Bütçe
500 TL

mortis

Çalışkan
ASUS TUF A15 2023 Ryzen 7 7735HS RTX 4060 laptopa sahibim, bilindiği üzere bu cihazın standart olarak yük altında 95 dereceye kadar çıkan bir işlemcisi var. Thermalright Helios'un aşağıdaki kiti ile pek çok farklı laptopta ciddi oranda sıcaklık düşüşleri gözlemlemişler, bu cihaz için alıp uygulamak verimli olur mu? İlaveten termal PuTTY öneriniz olursa memnun olurum.

Faz değişimli pad pumpout sorunu olmadığı için kullanılıyor, ısı iyileştirmesinden daha önde olan özelliği bu, alınacak en mantıklı pad heilos zaten.

Heilos tavsiyedir deneyimini yazarsan iyi olur.Putty için upsiren utp8 iyidir ama 2 seneyi doldurmadiysan çok gerekli değil değişim.

Victus 16. Çok fan sesi ve droplar başlamıştı. Uyguladıktan sonra 10 dakikalık stres testi sonucu:
PXL_20250502_171451759.webp

AMD versiyonu varsa onu al, 4x4 cm daha büyük. Intel versiyonu eğer elin yatkın değilse pek hata yaparsan yetmeyebilir. Kullanmadan önce buzdolabında 10dk falan beklet, uygulaması daha kolay oluyor.

Benim victusta da çok iyi sonuç verdi.6 ay sonra merakimdan yeniledim ptmi işlemci sıcaklığı 2 derece falan azalmisti.8w/mk değeri belki cok iyi değil ama bu değeri cok iyi koruyor, diğer macunlar ilk günler daha iyi w/mk değeri sağlarken 2 haftadan itibaren ağır düşüşe geçiyorlar.
İlerleyen donemde cpuya sıvı metal uygulamayı düşünüyorum bakalım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250518_164135.webp
    IMG_20250518_164135.webp
    430,8 KB · Görüntüleme: 67

AMD versiyonu varsa onu al, 4x4 cm daha büyük. Intel versiyonu eğer elin yatkın değilse pek hata yaparsan yetmeyebilir. Kullanmadan önce buzdolabında 10dk falan beklet, uygulaması daha kolay oluyor.

AMD versiyonu fiyatına 2 adet Intel versiyonu alınabiliyor fiyat sebebi ile yöneldim açıkçası, zira kalınlık ve diğer termal değerleri aynıydı.

Benim Victus'ta da çok iyi sonuç verdi. 6 ay sonra merakimdan yeniledim PTM'i işlemci sıcaklığı 2 derece falan azalmisti.8w/mk değeri belki cok iyi değil ama bu değeri cok iyi koruyor, diğer macunlar ilk günler daha iyi w/mk değeri sağlarken 2 haftadan itibaren ağır düşüşe geçiyorlar.
İlerleyen donemde CPU'ya sıvı metal uygulamayı düşünüyorum bakalım.

Ciddi bir etkisi olmuş, benim cihaz işlemci TDP'si 50W bandında kaldığında Cyberpunk'da 90-95 derece arasında geziyor şu an, alıp denemekte fayda var en iyisi, umarım olumlu sonuç sağlar.

Heilos tavsiyedir deneyimini yazarsan iyi olur. PuTTY için upsiren UTP8 iyidir ama 2 seneyi doldurmadiysan çok gerekli değil değişim.

Cihazım yaklaşık 20 aylık, açıkçası ısınma sorunu için ASUS ile görüştüm ve bana cihazda toz çıkarsa 750 TL ilave servis ücreti alacaklarını belirttiler ki cihazın toz temizliğini aslında yaptım, daha önce de serviste ücretli onarım hizmeti aldım ve memnun kalmadım bu sebepten tekrar servise vermek istemiyorum. Soğutucuyu söktüğümde muhtemelen PuTTY'lerin formunda bozulma olacak, eğer yüksek maliyetli değil ise hazır açmışken tazeleyebilirim. Ek olarak bu cihaz dışında da PuTTY'ler termal pad yerine kullanılabilir mi?

Faz değişimli pad pumpout sorunu olmadığı için kullanılıyor, ısı iyileştirmesinden daha önde olan özelliği bu, alınacak en mantıklı pad heilos zaten.

Hocam pump out sorunu için bir sorum var, bu ürünü masaüstü sistemde de kule soğutucu ile birlikte kullanabilir miyiz ve ortalama ömürleri ne kadar?

Masaüstü işlemcilerde de kullanılabilir, orada pumpout sorunu olmadığı için pek tercih edilmez, genelde normal termal macun kullanılır, ömür için net bilgi veremeyeceğim, test etmek lazım.