UnkownTecho

Uzman
Fotoğrafta attığım güç kaynağının (PSU) arkasındaki dış plaka, Thermalright güçlendirme kitinin vidaları sökülünce düşer mi? Bilgisi olan var mı?

WhatsApp Image 2025-11-08 at 01.58.49.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşme ihtimali var ama soğutucu montajini tekrarlamadan önce oturtman lazım.
Düşerse arkadan elimle destek vererek mi oturtmam gerekiyor hocam yoksa kağıt veya peçete mi sıkıştırayım düşmemesi için ? Psu'nun hemen arkasında olduğu için elimle pek destek veremem her yerine.
İşlemci sökücem işlemci takıcam hocam soğutucu montajı yapmayacağım.
Düşerse arkadan elimle destek vererek mi oturtmam gerekiyor hocam yoksa kağıt veya peçete mi sıkıştırayım düşmemesi için ? Psu'nun hemen arkasında olduğu için elimle pek destek veremem her yerine.

Son düzenleme:
Ön taraftan vidalamadığın sürece her türlü düşme hitimali var. Soğutucuyu takarken arkadan elinle desteklersin.
Arka plaka'nın PSU'dan dolayı yukarı sol ve alt sol tarafını tutabiliyorum hocam en sağ taraf ve en sağ üst tarafını tutamıyorum dal alan olduğu için sorun olur mu yoksa sadece yukarısından bile tutsam yeter mi ?

O plakada anakartın iç kısmına doğru girerek oturan köşe kısımları var vidalayabilmen için. Tüm vidalarını sökmeden adım adım giderek, en azından 1 vida her zaman oturmuş haldeyken işini halledebilirsen tutmayla derdin kalmaz ve düşmez. Onun dışında tutmadığın takdirde muhtemelen düşecektir.