ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,

Thermalright Peerless Assassin 140 ürününü aldım ve bugün tarafıma ulaştı. MSI MAG 360M sıvı soğutmayı sökerek bu ürünü montajladım; sıvı soğutma kullanmak istemiyorum. Montajlama konusunda herhangi bir sorun yaşamadım, tam olarak uyum sağladı. Ancak kasanın kapağını kullanmıyorum.

Bu ürün 140 mm ve 120 mm olmak üzere iki fan kullanıyor. Videolarına baktım; 140 mm olan fanı arka tarafa, 120 mm olan fanı ön tarafa olacak şekilde, izlediğim videolardaki gibi montajladım. Blok koruma jelatinini söktüm. Test için kutu içerisinden gelen termal macunu kullanmadım, kendi termal macunumu kullandım. MX-4 sürdüm.

Fan bağlantısı için üründen gelen fan çoklayıcısını kullanmadım. TUF X870E anakart kullanıyorum; CPU_FAN ve CPU_FAN_OPT olmak üzere iki bağlantı bölümü var. Fanları tek tek bu bağlantılara taktım. İki soket bağlantısında fanların aynı anda çalıştığını biliyorum.

Ön taraftaki üç fanın bağlantısını, sıvı soğutmadan çıkardığım fan çoklayıcı ile yaptım. Daha önce egzoz fanı kullanmıyordum, onu da bağladım. Sistemimde RGB aydınlatma kullanmıyorum, bu yüzden RGB soketlerini bağlamadım.

Sistemde nasıl durduğunu göstermek için fotoğraf atacağım ve boşta, oyunda ve yük altındaki sıcaklık değerlerini paylaşacağım. Lütfen sıcaklık değerlerimi yorumlar mısınız?

sistem.webp

bosta.webp
oyunda.webp

occt.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi. Kasa kapağı açıkken bu değerleri alıyorsun, kapattığında hava akışın iyiyse oyunlarda en fazla 2-3 derece fark eder, yine serin çalışır.

Beklediğim değerler. PS120SE ile üç aşağı beş yukarı benzer.
Oyunlar bu kadar zorlamaz zaten.

Sorun çıkarmaz değil mi hocam oyun falan oynuyorum. Oynadığım oyun Valorant başkada bir şey yaptığım yok.

Sorun çıkarmaz değil mi hocam oyun falan oynuyorum. Oynadığım oyun Valorant başkada bir şey yaptığım yok.

Kasa alta duruyordu aldım yukarıya. Ön 3 fan ve egzoz fanı BIOS ayarları ile ful Speed çektim. Biraz sesli oldu kulaklık takacağım için önemsiz.

Son düzenleme:

Kasanın hava akışı rezalet değilse bir sorun olmaz.

Kasa alta duruyordu aldım yukarıya. Ön 3 fan ve egzoz fanı BIOS ayarları ile ful Speed çektim. Biraz sesli oldu kulaklık takacağım için önemsiz.

Oyun içi değerler +85°C takılmıyorsa fanları fullemenize gerek yok, çok öldürmemek üzere manuel ayar çekebilirsiniz.

Kapalı.

@LH44 @Ayhan Dönmez @NYTMARE @SHERLOCKED @Easley @Bold Pilot Hocamlarım fikirleriniz benim için değerli. Musait zamanda değerlerimi kontrol eder misiniz?
Bu tarz testler Extreme olduğu için bu derecelere çıkması bana normal geldi. Oyunlar genelde işlemciyi bu kadar zorlamıyor.

Uğraşırım derseniz, işlemciye UV yaparak biraz daha iyi değerler elde edebilirsiniz. Sıvı soğutmanın getirdiği sorumluluğu üzerinizden atıp, hava soğutucuyu kendi hâline bırakarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sadece değerlerin daha fazla yükselmemesi için kasanın aşırı tozlanmamasına dikkat edin.