Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nvmwhom

Becerikli
Arkadaşlar merhaba,

Bugün Gigabyte B850M Force, Ryzen 5 9600X ve Thermalright Phantom Spirit parcalarinin montajini gerceklestirdim. Islemci fani birden yuksek seviyede calismaya basliyor, sonra tekrar dusuyor. Bunun sebebini ogrenebilir miyim? Kapatilmasi gereken bir ayar mi var?

Çözüm
Haritadaki çizgiyi üzerindeki noktalardan tutup çekerek çizdiğim şekle getirin.

Screenshot_2025-11-05-00-03-36-70_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.webp

Sonra F10'a basıp kaydedip çıkın.
Arkadaşlar merhaba,

Bugün Gigabyte B850M Force, Ryzen 5 9600X ve Thermalright Phantom Spirit parcalarinin montajini gerceklestirdim. Islemci fani birden yuksek seviyede calismaya basliyor, sonra tekrar dusuyor. Bunun sebebini ogrenebilir miyim? Kapatilmasi gereken bir ayar mi var?
Ani sıcaklık çıkışlarına tepki veriyordur. Fan eğrisi yapmayı deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,

HWiNFO 64 ile sıcaklıkları gözlemle. Eğer gereksiz bir sıcaklıkta son devire çıkıyorsa fan eğrisi ayarı yap. Çok sesli çalışmıyor bence ben şahsen hep son devirde kullanıyorum sıcaklık ne olursa olsun.

Bir de bunun icin farkli bir konu acmam mi gerekiyor bilmiyorum bu driverlerde unlem gozukuyor buyuk bir ihtimal anakartin sürücüleri. Indirmem gereken sürücüleri soyleyebilir misiniz? Anakart Gigabyte B850M Force.

1762289082914.webp

Ornegin şu an ekran karti driverini kuruyorum islemci fani yuksek seviyede kullanmaya basliyor.

Bu dediginizi nasıl yapacagimi bilmiyorum. Anakarttaki Turbo X3 gibi secenek vardi onunla alakasi yoktur değil mi?

BIOS'da fan ayar kısmına girin, soketi CPU Fan'a takmışsınızdır muhtemelen, onu seçip ekranın görüntüsünü paylaşın.

Haritadaki çizgiyi üzerindeki noktalardan tutup çekerek çizdiğim şekle getirin.

Screenshot_2025-11-05-00-03-36-70_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.webp

Sonra F10'a basıp kaydedip çıkın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm