Thermaltake LA240 sıvı soğutmanın montajı ve fan ayarı nasıl yapılır?

nwphem

Çalışkan
Herkese merhaba.
Bugün Thermaltake LA240 sıvı soğutucu aldım. Anakartım ASUS B660M-A D4 model fakat üzerinde AIO Pump girişi olmadığı için bağlantıyı nasıl yapmam gerektiğinden emin olamadım. Anakartta yalnızca CPU FAN, CPU OPT, CHA FAN 1 ve CHA FAN 2 olmak üzere dört fan girişi mevcut. En doğru bağlantıyı hangi şekilde yapmamı önerirsiniz? Ayrıca okuduğum kadarıyla radyatör fanlarının CPU sıcaklığına bağlı olarak çalışması gerekiyor, pompanın ise daima sabit hızda (genellikle %100’de) çalışması öneriliyor. Bu durumda hem doğru bağlantıyı hem de BIOS üzerinden en uygun fan ayarlarını nasıl yapmam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek emin değilim. Ama CHA_FAN1 ve CHA_FAN2 adları üstünde kasa fanları için.
Sanırım Pompayı CPU_FAN kısmına, Radyatör CPU_OPT kısmına takılacak.

Pompayı CPU Fan'a takın, radyatör fanlarını CPU OPT portuna takın, BIOS'tan CPU Fan'ı %100 yapın, radyatör fanları (CPU OPT) ısıya göre hızlanıp yavaşlayacak şekilde ayarlı kalsın.

Son düzenleme:
Pompayı CPU Fan'a takın, radyatör fanlarını CPU OPT portuna takın, BIOS'tan CPU Fan'ı %100 yapın, radyatör fanları (CPU OPT) ısıya göre hızlanıp yavaşlayacak şekilde ayarlı kalsın.
Cpu fan ile cpu opt ayrı ayrı fan ayarı yapılıyor mu?

Benim bildiğim CPU OPT, CPU fanın ile koordineli çalışıyor ayarı çıkmıyor çünkü BIOS ana ekranda

Bu ASUS'a özel bir durum olabilir, Gigabyte anakartta ayrı kontrol yapılabiliyor.

Bu durumda radyatör fanı için SYS portlarından birini kullanmanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…