Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eunomia

Başarılı
Merhaba,

Anakartım: ASUS A620 M-K. Sıvı soğutma olarak Thermaltake 240 mm sıvı soğutmasını kullanıyorum. Anakartımda pomp fan ve SYS fan gibi sabit voltaj veren girişler olmadığı için pompayı CPU fan girişine taktım. İnternette biraz araştırdığımda pompanın maximum devirde çalışması gerektiğini ve CPU fan soketi, voltajı belirli seviyelerde verdiği için çok sağlıklı olmadığını okudum. Alternatif olarak pompayı nereye takabilirm? Cha fan girişi uygun olur mu? Bu konuda bilgi sahibi olan biri yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Takılır hocam. BIOS üzerinden de tam devirde çalıştırmak mümkün. CPU FAN girişi boş kalmasın yeterli.
Teşekkürler ederim cevabınız için, o zaman pompayı CHA_FAN girişine sıvı soğutmanın fanlarını ise çoklayıcı ile CPU fan girişine takmam yeterli olur sanırım. Onun dışında sormak istediğim bir diğer soru pompanın CPU fan girişine takılı olması bir sorun teşkil eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU FAN girişinde kalabilir. Radyatör fanları ise çoklayıcı ile takılabilir. Tavsiyem ise dediğim gibi pompayı tam devirde çalıştırmak için BIOS üzerinden kontrol etmek. PUMP FAN olan anakartlarda da zaten varsayılan olarak tam devirde çalışıyor.