sabura48

Çalışkan
Öyle bir ürünki her şey bozulur bu bozulmaz diye düşünüyor insan.
Bu segmentlerdeki PSU'lar 10 yıl garantili eğer PSU'dan eminsen kutu içeriği duruyorsa kutu içinde distribütör firma belgesi olur muhtemelen vektron elektronik olabilir Thermaltake'i onlar getiriyordu bu linkten kendilerine ulaş seri no ve fatura ile yardımcı olurlar, https://www.e-vektron.com/

Not: Eğer başka bir distribütör getirtmişse onunlada aynı şekilde bağlantılı kurabilirsin.

Nasıl bozuldu hocam ya da neden bozulmuş olabilir güç kaynağını kendi kablosu ile mi bağlamıştınız ve akım korumalı priz var mıydı?

Merhaba. Thermaltake Toughpower 1200W 80+ Platinum güç kaynağım sabah uyandığımda çalışmaz oldu. Kısa devre yapıyorum yine çalışmıyor. 3 sene önce almıştım bu ürünü Vatan Bilgisayar'dan. Vatan Bilgisayar 2 sene garanti diyor ama ürün kutusunda 10 yıl garantili diyor. Hangisi doğrudur?

Ürün link: https://www.vatanbilgisayar.com/the...-platium-1200w-full-mmoduler-guc-kaynagi.html
Ürünün kendi üreticisi 10 yıl garanti sunuyor. O garanti, satın aldığınız yerin garantisinden farklı.

Thermaltake'e mail atabilirsiniz.

Nasıl bozuldu hocam ya da neden bozulmuş olabilir güç kaynağını kendi kablosu ile mi bağlamıştınız ve akım korumalı priz var mıydı?

Öyle bir ürünki her şey bozulur bu bozulmaz diye düşünüyor insan.
Bu segmentlerdeki PSU'lar 10 yıl garantili eğer PSU'dan eminsen kutu içeriği duruyorsa kutu içinde distribütör firma belgesi olur muhtemelen vektron elektronik olabilir Thermaltake'i onlar getiriyordu bu linkten kendilerine ulaş seri no ve fatura ile yardımcı olurlar, https://www.e-vektron.com/

Not: Eğer başka bir distribütör getirtmişse onunlada aynı şekilde bağlantılı kurabilirsin.

Akım korumalı üçlü priz kullanıyorum ama iste benim hatam geceleri prizden çıkarmıyorum hiç bilgisayari. Son 6 7 ayda 2 3 kere gece çalışan bilgisayar sabah açılmadı ama her seferinde guc kablosunu çıkarıp taktığımda düzeliyordu. Bu sefer taktım çıkardım yok düzelmedi, BIOS pili söktüm taktım, tek RAM denedim yine olmadı. En sonunda bir ataş ile 15 ve 16. pinleri anakarttan bağımsız kısa devre denedim PSU fani oynamadı bile.

Akım korumalı üçlü priz kullanıyorum ama iste benim hatam geceleri prizden çıkarmıyorum hiç bilgisayari. Son 6 7 ayda 2 3 kere gece çalışan bilgisayar sabah açılmadı ama her seferinde guc kablosunu çıkarıp taktığımda düzeliyordu. Bu sefer taktım çıkardım yok düzelmedi, BIOS pili söktüm taktım, tek RAM denedim yine olmadı. En sonunda bir ataş ile 15 ve 16. pinleri anakarttan bağımsız kısa devre denedim PSU fani oynamadı bile.
işin teknik tarafından pek anlamıyorum ama fişten çekip çekmemeyle alakalı bir durum olmadığına eminim üst segment bir ürün o kendinde her türlü koruma mevcut, @Yusuf7878 psu'lar hakkında epey bilgili kendiside açıklar.
Kısacası senin kullanımınla alakalı bir problem olduğunu sanmıyorum kendini suçlama.

İşin teknik tarafından pek anlamıyorum ama fişten çekip çekmemeyle alakalı bir durum olmadığına eminim üst segment bir ürün o kendinde her türlü koruma mevcut, @Yusuf7878 PSU'lar hakkında epey bilgili kendisi de açıklar.
Kısacası senin kullanımınla alakalı bir problem olduğunu sanmıyorum kendini suçlama.

Vallahi hocam 2.5 sene olmuş bundan önceki PSU bu kadar kaliteli değildi 3 sene kullandim simdi kardeşim kullaniyor şehir dışında 😁

Geceleri prizden çekmeye gerek yok hocam her seferinde güç kablosunu çıkarıp takma olayını anlamadım böyle bir durum varsa kullanmaya devam etmeseydiniz keşke.

Hocam statik elektrik diye düşünüyorum onu. Kabloyu çekip bilgisayarın tuşuna basılı tutuyorum 5 10 saniye sonra tekrar takıyorum.

Öyle bir şey varsa zaten tesisatı komple elden geçirmek gerekir kasaya dokunduğunuz zaman elektriklenme oluyor muydu
Kabloyu sürekli çıkar tak çıkar tak yapmaktan bozulmuş olabilir güç kaynağınız çok geçmiş olsun.