naganen

Yetkin
Yer
Tokat
Merhaba, yakın zamanda elime bu güç kaynağı geçti ve bilgisayarımda şuan Thermaltake'in 700W bir güç kaynağı takılı, modeli tam belli değil ama özellikler olarak Smart 700W modeline denk. 10 yıl önce aldığımız bir kasanın içerisinde gelmişti ve hâlen daha onu kullanıyorum, değiştirmek istiyorum. Elime de böyle bir PSU geçti ve zannedersem çok da kötü bir model değilmiş. Sizce kullanayım mı yoksa iki güç kaynağımı da satıp başka bir güç kaynağı mı alayım?

Not: Bu model TR2 S değil, TR2 ST; tier listlerde F kısmında olan TR2 S modelinden farklı olarak en yüksek 700W değil 750W modeli var ve kabloları çoraba geçirilmiş renkli kablolar değil, düz siyah kablolar. SPL's tier listinde DC-DC olarak görünen 2023 çıkışlı model ve C- tierına konmuş ama hakkında çok da bilgi yok, emin değiller.

20251015_111507.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5600 ile RTX 3070Ti kullanıyorum, maksimum 400-450W güç çekiyor olmaları lazım.
Bu bileşenlerle kullanacaksanız ben de sorun olacağını zannetmiyorum. Siz yine de uygun zamanda yenisini almayı düşünün 10 yıl olmuş. Benim fikrim bu. Sevgiler , saygılarla.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi PBO ile kullandığınızı düşünürsek evet sistem tam yükte 450W civarı çeker.
Bu bileşenlerle kullanacaksanız ben de sorun olacağını zannetmiyorum. Siz yine de uygun zamanda yenisini almayı düşünün 10 yıl olmuş. Benim fikrim bu. Sevgiler , saygılarla.

Eskisini bu yeni elime geçenle değiştireyim o zaman 😂 Zaten gıcır gıcır duruyor içerisinde toz dahi yok, umarım eskisi gibi bu da uzun zaman götürür beni.

Eskisini bu yeni elime geçenle değiştireyim o zaman 😂 Zaten gıcır gıcır duruyor içerisinde toz dahi yok, umarım eskisi gibi bu da uzun zaman götürür beni.
Güncelleme:

Birden ekranım gitti, simsiyah oldu ve geri gelmedi. Geçen haftalarda 2 kere daha olmuştu umursamamıştım, bu sefer bilgisayarı tuşundan kapatıp açmama rağmen 2-3 kerede ancak açıldı ama tekrar siyah ekrana düştü. Tekrar kapatıp açmayı denedim bu sefer de masaüstünde ekranların biri kapanıp diğeri açılıyordu, finalde de yine siyah ekrana düştüm. Zaten bir süredir bilgisayarın tuşuna bastıktan 2-3 saniye sonra start alıyordu. Yani kısacası bu PSU hakkın rahmetine kavuştu zannedersem 😂 Eski 700W a geri döndüm, emektarla devam.

Son düzenleme: