hargainbunter 19

Uzman
Cihaz
ThinkBook 16P G6
Cihaz Brave Browser açık ve Android Studio çalışır durumdayken 85-90 derecelerin üzerine çıkıyor. Tarafıma dün FreeDOS olarak teslim edildi. Windows 11 Home ve tüm driverlarının kurulumunu yaptım. Yazılımsal veya donanımsal bir kontrol yapmam mümkün mü? Kullanan arkadaşlar da ısı yönünde problem yaşıyor mu bu cihazda? Yoksa undervolt mu edilmeli?

Teşekkürler.

Görev yöneticisi üzerinden arka planda sistemi sömüren uygulama var mı bakar mısınız?
Hayır yok hocam, CPU kullanımı da %5-10 arası RAM kullanımında da şüpheli bir şey yok.

Boştayken ısılar gayet normal ama biraz ağır bir şey çalışsa sanki GTA 6 açılmış gibi kökleniyor fanlar.

Spike şeklinde mi yoksa birkaç dakika boyunca bu ısıda kalıyor mu? Ayrıca ısı derecesine hangi program ile bakıyorsunuz? Android Studio kapatınca aynı şey yaşanıyor mu? Güç yönetimi hangi konumda, dengeli mi yoksa performans mı?

Şu ayarı yapıp AMD Adrenalin ile sürücüleri güncelleyince problem çözüldü gibi.

1789288601284.webp

Hocam selamlar,
Cihaz çok güzel duruyor. Uzun zamandır takip ediyorum. Gel gelelim ısı sorunlarını birçok yerde okuyorum. İkinci el fiyatları da çok absürt. Örneğin G5 olan modelin tanıtımlarda satışa çıkış fiyatının üstüne %50 eklenerek satıyorlar. Fiyat politikası değil konu ama ısı sorunu yaşamak pahasına bu bütçeyi ayırmayı insan doğal olarak göze alamıyor.

Cezbeden yanları;
Alüminyum kasa,
Mouse'a ihtiyaç bırakmayacak şekilde bir touchpad,
Klavye düzeni çok güzel (yine de eski Dell'ler değil),
Sevmediğim yanı şarj aletinin güç ve ağırlığı. 5070 koyma abi, daha düşük bir şey koy şuna. Yazılım işi yapan, ofis personeli olan insan yok mu? Sonuçta bu özellikleri koyduğun Legion veya Loq ürünün var. Kendine rakip olmak niye :) Eskisi gibi insan bulamıyor o MX330'ları falan.