ErlikÇağlar
Üstün
- Makaleler
- 7
- Cihaz
- ThinkPad R50e
Selam,
Zamanında şöyle bir konu açmıştım, hatırlayanlar vardır;
O projeden PCMCIA SATA kartları çok pahalı olduğu için vazgeçmiştim. Şu aralar ise aklımda bir fikir dolanıyor.
Ben bir tane PCMCIA FireWire kart alsam, HDD/SSD bağlasam, IBM BIOS buradan boot edebilir mi? Etmez ise IDE'den CF Card bağlasam, oraya GRUB veya Plop kursam, GRUB'dan FireWire ile bağladığım HDD/SSD'den boot edebilir miyim?
Teşekkürler.
Zamanında şöyle bir konu açmıştım, hatırlayanlar vardır;
Selam ahali,
Elimde uzundur ThinkPad R50E var. Şu sıralar aklıma buna Arch kurmak geldi. Lakin cihaz eski, eskiyim diye bağırıyor. Firefox açınca taklalar atıyor, dumura uğruyor. Kullanılamaz durumda XP dışında. Ne tür yükseltmeler önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Cihaz spesifikasyonları:
Elimde uzundur ThinkPad R50E var. Şu sıralar aklıma buna Arch kurmak geldi. Lakin cihaz eski, eskiyim diye bağırıyor. Firefox açınca taklalar atıyor, dumura uğruyor. Kullanılamaz durumda XP dışında. Ne tür yükseltmeler önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Cihaz spesifikasyonları:
- Celeron M 1.4GHz (bunun yerine Pentium M 1.6GHz düşünüyorum, bulabilirsem)
- 1 GB + 256 MB RAM (totalde 1.256 MB, 2 GB maksimum)
- 40 GB IDE HDD
- DVD-RW ROM
- PCMCIA Slot (buraya güzelinden PCMCIA SATA adaptörü yakışır diye düşünüyorum)
- ErlikÇağlar
- ibm r50e tavsiyesi thinkpad yükseltme
- Forum: Dizüstü Bilgisayarlar
O projeden PCMCIA SATA kartları çok pahalı olduğu için vazgeçmiştim. Şu aralar ise aklımda bir fikir dolanıyor.
Ben bir tane PCMCIA FireWire kart alsam, HDD/SSD bağlasam, IBM BIOS buradan boot edebilir mi? Etmez ise IDE'den CF Card bağlasam, oraya GRUB veya Plop kursam, GRUB'dan FireWire ile bağladığım HDD/SSD'den boot edebilir miyim?
Teşekkürler.