Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Pedal board için sağlam bir güç kaynağı alacağım fakat Türkiye'de sadece bir iki tane içime sinmeyen marka var, genel olarak stok ve ürün sorunu var bu ürün hakkında. Alacağım ürün de yalnızca bir internet mağazasında 19 bin lira civarı. Onun yerine Thomann'dan almak istedim daha ucuza gelir diye. Kargoyla birlikte yaklaşık 300 dolara falan geliyor, fakat yurt dışı alışverişinde 150 euro sınırı getirmişler. Bazı kişiler sakın 150 euro üzeri alışveriş yapmayın, haftalarca bekliyorsunuz, gümrükte yatıyor bazen ürüne ödediğinin iki katı gümrük parası istiyor falan istiyorlar. İade ediyorsun Türkiye'den kaynaklı problemlerden iade süreci 2-3 ayı bulabiliyor diyor. Hiç bu şekilde alışveriş yapan var mı son bir iki yıl içinde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hahahahaha abi bu ne? Şaka mı? Shipping ile 30 euro demek, yurt dışından hiçbir şey almayacaksınız demek.

Getirirsin de 3 ürün parası da vergi ödersin.
Yani 5000 liralık güç kaynağı almak istemiyorum 80-90 bin liralık board diziyorum güç kaynağı önemli, 300 dolara satın alıp onca riski ve beklemeyi göze almak yerine aynı ürünü 19 bin liraya yurt içi mağazadan çeksem mantıklı mı sizce?

Yani 5000 liralık ürün almak istemiyorum 80-90 bin liralık board diziyorum güç kaynağı önemli, 300 dolara satın alıp onca riski ve beklemeyi göze almak yerine 19 bin liraya yurt içi mağazadan çeksem mantıklı mı sizce?
Dostum müşavir tutup vergisini ödeyeceksin, 19 bin liradan fazla tutar yüksek ihtimalle. Zaten verginin amacı seni buradaki komisyonculara silkeletmek.

Hatalı yönlendirme olmaması adına yazma gereği duydum. Memleketin vergi sistemine bayılmıyorum ancak etik olmayan yöntemler ile ürün almaya çalışmayın. Ürün gümrüğe geldiğinde iki defa kontrol ediliyor, ürün fiyatlarını karşılaştırıyorlar. Ürün gümrükte kalır, farklı ücretler ödersiniz.

Hatalı yönlendirme olmaması adına yazma gereği duydum. Memleketin vergi sistemine bayılmıyorum ancak etik olmayan yöntemler ile ürün almaya çalışmayın. Ürün gümrüğe geldiğinde iki defa kontrol ediliyor, ürün fiyatlarını karşılaştırıyorlar. Ürün gümrükte kalır, farklı ücretler ödersiniz.

Belki de yüzlerce kullanıcı bu şekilde alışveriş yaptı. Bu konuda sorun yaşayan görmedim ben bu forumda. Bu kanıya nasıl vardınız? Yoksa bu konuda sorun yaşayan bir örnek var mı?