@Lorien, arada devasa bir işlemci, ekran ve hafıza farkı var. Bu modeli buna denk kılan nedir?
Ekran farkı anlamsız. 5060 ile 2K oynayamazsınız zaten. Oyun için alıyorsanız işlemciden ziyade kasa kalitesine bakmanız daha doğru olur. ASUS'un işlemcisi de çöp değil. Oyunlar için fazlasıyla yeterli.

Son zamanlarda Yeşil forumda çok fazla önerildiğini gördüğüm balon bir Laptop. Geçtiğimiz dönemde haber başlığını da açmıştım, Gaming.gen.tr çatısı altında GameRaider diye marka çıkıyordu, Thunderobot'ta onlarınmış. Ne kadar güvenilir tartışılır. Ben olsam Gaming.gen.tr'den herhangi bir ürün almazdım. Tongfang kasa, GameGaraj X5T, X7T, R9T gibi.
Cihazın birkaç eksisi var. 157W TDP'ye sahip bir CPU koymuşlar. Biz aynı kasada 9955HX3D kaldıramayacağını tartışıyoruz burada. 80W gören bir işlemci genel olarak, 9955HX3D. 5060M'e karşın koyulan 2K panel, 300Hz gibi astronomik bir sayı. Çok tutarsız bir cihaz. O cihaz zaten 300FPS veremeyecek.

Arada devasa bir işlemci, ekran ve hafıza farkı var. Bu modeli buna denk kılan nedir?

İşlemci farkı çöp. 157W çekemeyecek zaten, gereksiz basılmış bir CPU modeli belki C/T farkı için denilebilir ancak oyun odaklı bir cihaz bu zaten. SSD, RAM gibi bileşenler zaten değiştirilebiliyor. Ekran konusunda bir şey diyemeyeceğim, 1080P'de anca performans verecek kart için 2K ekran koymak...

Denk değil, üstü bir model F16. Kasa kalitesi çok üst seviye, onun üstüne devamlı kıyasladığımız Tongfang kasalardan daha iyi. Laptop'ların asıl muhabbetinin taşımak olduğunu da göz önüne alacak olursak, donanımı taşıyan kasa çok daha ağır basıyor.

Benim genel yorumlarım bu şekilde, başka bir sorunuz olursa diye bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@talongod, işlemcide multi task önemli benim için yalnızca oyun bilgisayarı değiller çünkü.
Kasa hakkında fikrim yok ancak 2K olması benim içinde artı değil 1080p 300Hz kullanırdım bunu tercih etsem.
Ama kasa kodunda Q var quanta üretimi de olabilir emin miyiz Tongfang olduğuna?

Bu ürün hakkında fikriniz nedir? ASUS'a kıyasla.

ASUS'un dediğiniz gibi kasası güzel olabilir ancak i5 tercih etmek istemiyorum açıkçası.

@talongod, işlemcide multi task önemli benim için yalnızca oyun bilgisayarı değiller çünkü.
Kasa hakkında fikrim yok ancak 2K olması benim içinde artı değil 1080p 300Hz kullanırdım bunu tercih etsem.
Ama kasa kodunda Q var quanta üretimi de olabilir emin miyiz Tongfang olduğuna?

Bu ürün hakkında fikriniz nedir? ASUS'a kıyasla.

ASUS'un dediğiniz gibi kasası güzel olabilir ancak i5 tercih etmek istemiyorum açıkçası.

Tongfang olduğuna eminiz hocam kontrol yazılımı ve klavyedeki Font'dan dolayı gözüm kapalı Tongfang derim.

GameGaraj X5t X7t ya da r9t cihazların kontrol yazılımı ile karşılaştırın anlarsınız hocam.