Tier güç kaynağı tavsiye

Bütçe
5000-6000

emrebilgin

Uzman
Arkadaşlar daha önce güç kaynağı için buraya konu açmıştım sonrasında

Aerocool Integrator 750W 80+ Gold ATX 3.0 & PCI-e 5.0 12VHPWR​

Güç kaynağı aldım ama hiç memnun kalamadım yük altında resmen bir jet motoruna dönüşüyor ve inanılmaz rahatsız edici oluyor daha önce Corsair CV serisi CV550 550W 80Plus Bronze güç kaynağım varken böyle bir sorun yaşamamıştım.
Şimdi yeni bir güç kaynağı almayı düşünüyorum mümkünse kullanıp memnun kaldığınız bir ürün varsa tavsiye eder misiniz?
Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu geri bildirimler iyi oluyor. Özellikle ses konusunda elde bilgi olmuyor çoğu üründe. Teşekkürler. Jet motoruna dönüşüyorsa fanı şansınıza epey sesli çalışıyor. Bearing'i sürtüyor bir yerlere.

İşin kötü yanı alacağınız yeni üründe de şansınıza aynısı denk gelebilir ama yapacak bir şey yok, almak durumundasınız.

Şurada en aşağıdaki kullanıcının yorumu ses olmadığı yönünde ve memnun. Unlucky yani sizinki yapacak bir şey yok. Kullanıp öneri verecek arkadaşları bekleyin o halde.

Garantiye verin derim. Onun dışında RMx ve RM serisi bu konuda iyiler. Kimseden şikayet almadık bu konuda.

Ben RM850X ve RM750X kullanıyorum.

Ancak, fiyatları hakkında hiçbir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba.
Sürtme yok yanlış anlaşılmasın normal dönüş hızında ses yok ama şöyle bir durum var ufak programlar veya 7-8 YouTube sayfası açtığımda da aynı şekilde yüke binmiş gibi çıldırıyor. Ağır programlar açmama gerek yok fanın dönüş hızı arttıkça ses inanılmaz artıyor nasıl desem fan teknolojisi olarak mı yoksa hava emiş veya dışarıya aktarış olarak mı tam bilemiyorum ama ses normalin üzerinde dediğim gibi bir önceki PSU hiç böyle olmadı.

Garantiye verin derim. Onun dışında RMx ve rm serisi bu konuda iyiler. Kimseden şikayet almadık bu konuda.

Ben RM850X ve RM750X kullanıyorum.

Ancak, fiyatları hakkında hiçbir bilgim yok.

Merhaba yani Corsair'den memnundum ama watt olarak sınırda olduğu için yükseltmek istedim o ara bütçem de yoktu açıkçası PC topladığım için böyle oldu yapacak bir şey yok şimdi MSI MAG veya yine Corsair düşünüyorum ama dediğim gibi kullanan arkadaşlardan geri bildirim alıp öyle alacağım bu ses olayı gerçekten can sıkıcı oluyor sanki uçak kakışa geçiyor sinir küpü oluyorum

Son düzenleme:
fanın dönüş hızı arttıkça ses inanılmaz artıyor nasıl desem fan teknolojisi olarak mı

Fanın rulmanında bir problem var işte. O yüzden alıyorsunuz öyle bir sesi. Fanının kalitesi orta kalitede, dual ball bearing kullanıyor. Zaten PSU'nun kendisi de upper mid klasmanında.

Corsair istiyorsanız elbette olur, iyi tercih yapmış olursunuz.

Full Dynamic Bearing bir fanı var, yani en üst düzey rulman kalitesinde. PSU'nun kendisi bariz daha kaliteli zaten Integrator'dan. Her şey klasına ve fiyatına göre maalesef. 20-25 dB arası bir ses seviyesi var, epey sessiz bir ürün. Şansınıza rulmanı yine problemli çıkabilir. Çok düşük de olsa maalesef başımıza gelebiliyor.

Bir de fan sesi haricinde bir coil whine vakamız var ki alacağınız herhangi bir güç kaynağında şansınıza denk gelebilir. Çok üzgünüm ama durum maalesef bu...

Yüksek ihtimalle Corsair alacağım ama biraz daha araştırmak istiyorum coil whine olma olasılığı yeni teknolojide biraz düşük diye düşünüyorum ama tabii elektronik olduğu için belli de olmaz.
MSI ve ASUS'da durum nedir sizce Corsair'le kıyaslarsak.

Ayrıyeten yeni güç kaynağını alınca Aerocool integratoru garantiye göndereceğim bakalım ne diyecekler.

MSI ve ASUS'da durum nedir sizce Corsair'le kıyaslarsak.

Coil whine konusunda biri diğerinden daha iyi değil açıkçası. Kalite olarak soruyorsanız da modeline göre değişir. RM850x Shift'in MSI tarafındaki doğrudan rakibi A850G mesela. Asus tarafında Rog Aura 850G.

İfadeler: 519
Coil whine konusunda biri diğerinden daha iyi değil açıkçası. Kalite olarak soruyorsanız da modeline göre değişir. RM850X Shift'in MSI tarafındaki doğrudan rakibi A850G mesela. ASUS tarafında ROG Aura 850G.

ROG Aura çok cezbediyor 10 yıl garantili oluşu da bayağı güven veriyor MSI de öyle o da 10 yıl garanti veriyor belki de ROG Aura alabilirim acaba kullanan var mı aramızda fikirlerini almak isterim.

ROG Aura çok cezbediyor 10 yıl garantili oluşu da bayağı güven veriyor MSI de öyle o da 10 yıl garanti veriyor belki de ROG Aura alabilirim acaba kullanan var mı aramızda fikirlerini almak isterim.

Bence 750W olanı alın. Aşırı kaliteli bir model. Sizin sistem zaten düşük güç tüketiyordu diye hatırlıyorum.

O zaman şunu sorayım 850W mı 750W mı daha yorulmadan yani zorlanmadan stabil çalışır normalde 550W sınır bir seviyede çalışıyordu eski PSU, demek istediğim 850W alsam PC'ye daha mı iyi davranmış olurum yoksa 750W da aynı şekilde kendini zorlamadan üstesinden gelir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…