Bütçe
5000-6000
O zaman şunu sorayım 850W mı 750W mı daha yorulmadan yani zorlanmadan stabil çalışır normalde 550W sınır bir seviyede çalışıyordu eski PSU, demek istediğim 850W alsam PC'ye daha mı iyi davranmış olurum yoksa 750W da aynı şekilde kendini zorlamadan üstesinden gelir mi?

750W bile sisteminiz için aşırı fazla zaten. RTX 4060 vardı sizde. 850W ile 750W arasındaki fiyat farkı aşırı fazla ve kesinlikle değmez. 750W olanı ilerde sistem güncellediğinizde bile uzun süreler kullanırsınız.

Cybenetics'e gore ROG AURA 750 ve 850'de kullanilan fanlar Champion CF1325H12D yani tamamen ayni. Double bearing fan diye geciyor ve ust sinif. İki model arasinda fan farki olmadigi ve RTX 4060 kullandiginiz icin Aura alinacaksa 750 oneririm. 4060 sisteme 750W bile fazlasiyla overkill, ayrica iki model arasindaki fiyat farkina zerre degmez.

Aslinda Aerocool'daki fan da kaliteli, bence munferit bir durum cunku fan dedigim gibi kaliteli ve sorun olmamasi gerek.

Son düzenleme:
750W bile sisteminiz için aşırı fazla zaten. RTX 4060 vardı sizde. 850W ile 750W arasındaki fiyat farkı aşırı fazla ve kesinlikle değmez. 750W olanı ileride sistem güncellediğinizde bile uzun süreler kullanırsınız.

Anladım bende 750 ile 850 arasındaki fiyat farkını görünce 750 almak istedim ama yine de bir sormak istedim büyük ihtimalle 750 ROG'u alırım.

Cybenetics'e gore ROG Aura 750 ve 850'de kullanilan fanlar champion CF1325H12D yani tamamen ayni. Double bearing fan diye geciyor ve ust sinif. İki model arasinda fan farki olmadigi ve RTX 4060 kullandiginiz icin Aura alinacaksa 750 oneririm. 4060 sisteme 750W bile fazlasiyla overkill, ayrica iki model arasindaki fiyat farkina zerre degmez.

Aslinda Aerocool'daki fan da kaliteli, bence munferit bir durum cunku fan dedigim gibi kaliteli ve sorun olmamasi gerek.

Bence de o fiyat farkı biraz abartı olmuş, ileride ekran kartını değişirsem tekrar PSU almam gerekmesin diye wattı yüksek tutuyorum görünüşe göre 750'yi alacağım kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını almak isterim aslında.

Bence de aslında. Servise yollayıp raporu bekleseniz de olur. Çözülmeyecek bir şey değil gibi. ROG Aura'nın stoku biterse bile alternatifleri bol.

PC'yi kullanmasam evet öyle yapardım ama PSU'yu sökünce 15-20 gün garantiden gelmesini bekleyeceğim yüksek ihtimalle bundan dolayı böyle çözeceğim garanti durumuna göre de 2. el olarak satacağım.

PC'yi kullanmasam evet öyle yapardım ama PSU'yu sökünce 15-20 gün garantiden gelmesini bekleyeceğim yüksek ihtimalle bundan dolayı böyle çözeceğim garanti durumuna göre de 2. el olarak satacağım.

Elimde 550W Corsair da var demiştiniz o yüzden söylemiştim, tamam o halde.

Elimde 550W Corsair da var demiştiniz o yüzden söylemiştim, tamam o halde.

Aerocool'u alınca onu verdim pişmanım :( :)

Şu da var mesela. Tam olarak aynı fiyat ve ROG Aura'dan daha kalitesiz.

Şu da var, ROG Aura'nın rakibi. ROG Aura yine daha iyi. Bu aralar yoğun bir PSU bolluğu var piyasada.

ROG önde gibi.