Sosyal hayat tamamen bitmiyor ama azalıyor illaki. Gerçekten istiyorsan hedefini koy ve oku. Çalışma konusuna gelince evet çok çalışacaksın. Unutulmamalıdır ki hekim kavramı hakimden gelir. Karar veren kişidir. Hastayla birebir kaldığında hastanın hayata tutunması için gereken kararı verecek olan biz hekimler oluyoruz. Hastanın kalbi durduğunda sürekli monitörizasyonda şoklanabilir ve şoklanamaz ritimleri ayırt edemeyi* amiadoron mu lidokain mi verecektim ne kadar verecektim puşe mi infüzyon mu diye durup düşünemeyeceksin. Ya da defibrilasyon muydu yoksa kardiyoversiyon muydu diye Google girip bakamayacaksın. Hayatıyla ölümü arasında karar veren kişisin. Yani soğukkanlı olmak zorundasın.
Her şeye rağmen tıp okunur demek istiyorum. Her işin zorluğu var. Her şeye zamanla alışılıyor.
Bu konudan ziyade tıp derya deniz bir branş. Bir sürü alt branşı var. Hasta görmek istemiyorsan temel bilim var. Hasta ile görüşmek istemiyorum ancak hekim olarak çalışmak istiyorum dersen anestezi var. Ben hasta takip etmek istiyorum dersen dahili branşlar, çabuk düzelmesini istiyorum takip edemem dersen cerrahi branşlar var. Kişi isteği üzerine tıp ile neredeyse her yere gidilebiliyor.