Shadoww

Becerikli
Herhangi bir para, saygınlık gütmeden bana uygun geldiği için bu bölümü hedeflemeyi düşünüyorum fakat sosyal hayatı tamamen bitirdiğini söyleyenler var. Ayrıca okul okunduktan sonra "😒" bu ifadeye benzer bir yüz ifadesi hakim oluyor kendilerinde. Sizce tıp okunur mu?

Ayrıca okul okunduktan sonra "😒" bu ifadeye benzer bir yüz ifadesi hakim oluyor kendilerinde. Sizce tıp okunur mu?
Tükenmişlikten. Zira okul bitince iş bitmiyor, asıl mevzu o zaman başlıyor. TUS derdi, asistanlıkta 36 saat uykusuz nöbetler, hocalardan yenen fırçalar, kaprisli hastalar insanı duygusal olarak yoruyor. Robotlaşma aslında bir savunma mekanizması. Her acıya üzülürsen o işi yapamazsın çünkü.
Sana uygun olduğunu hissediyorsan, kulağını tıka millete, gir dene. Dünyanın en zor ama manevi tatmini en yüksek işlerinden biri sonuçta.

4. Sınıftan sonra hayatsızlık başlıyormuş ve çoğu doktor tıp okuduğundan pişman.
Herkes öyle der ama tekrar dünyaya gelsem tekrar tıp okurum diye eklerler. :) Size uygun olduğunu düşünüyorsanız ve insanların hayatlarına dokunmayı kendinize uygun görürseniz rahatlıkla seçebilirsiniz. Düzenli çalıştıktan sonra her şeye vakit kalıyor rahat olun.

4. sınıftan sonra hayatsızlık başlıyormuş ve çoğu doktor tıp okuduğundan pişman.

Pişman olanların çoğu aile zoruyla veya puanım yetiyor diye yazanlar. Bu işe hayır duası alıyim diye girenlerin pişman olduğunu görmedim. Ayrıca 4'te stajlar başlıyor bence pre klinik(1, 2 ve 3)'ten daha eğlenceli. Üniversite ve şehirde önemli burada. Dersleri ve okulu çok zor tutan bir yerde isen sıkılman normal.

Sosyal hayat tamamen bitmiyor ama azalıyor illaki. Gerçekten istiyorsan hedefini koy ve oku. Çalışma konusuna gelince evet çok çalışacaksın. Unutulmamalıdır ki hekim kavramı hakimden gelir. Karar veren kişidir. Hastayla birebir kaldığında hastanın hayata tutunması için gereken kararı verecek olan biz hekimler oluyoruz. Hastanın kalbi durduğunda sürekli monitörizasyonda şoklanabilir ve şoklanamaz ritimleri ayırt edemeyi* amiadoron mu lidokain mi verecektim ne kadar verecektim puşe mi infüzyon mu diye durup düşünemeyeceksin. Ya da defibrilasyon muydu yoksa kardiyoversiyon muydu diye Google girip bakamayacaksın. Hayatıyla ölümü arasında karar veren kişisin. Yani soğukkanlı olmak zorundasın.
Her şeye rağmen tıp okunur demek istiyorum. Her işin zorluğu var. Her şeye zamanla alışılıyor.
Bu konudan ziyade tıp derya deniz bir branş. Bir sürü alt branşı var. Hasta görmek istemiyorsan temel bilim var. Hasta ile görüşmek istemiyorum ancak hekim olarak çalışmak istiyorum dersen anestezi var. Ben hasta takip etmek istiyorum dersen dahili branşlar, çabuk düzelmesini istiyorum takip edemem dersen cerrahi branşlar var. Kişi isteği üzerine tıp ile neredeyse her yere gidilebiliyor.

Pişman olanların çoğu aile zoruyla veya puanım yetiyor diye yazanlar. Bu işe hayır duası alıyim diye girenlerin pişman olduğunu görmedim. Ayrıca 4'te stajlar başlıyor bence pre klinik(1, 2 ve 3)'ten daha eğlenceli. Üniversite ve şehirde önemli burada. Dersleri ve okulu çok zor tutan bir yerde isen sıkılman normal.
Hayır duası alayım diye kim tıpa girmiş resmen kahkaha attım pc başında :D Diğer yazılanlardan bağımsız sadece bu cümle komik geldiği için yazdım yanlış anlaşılmasın

Sosyal hayat tamamen bitmiyor ama azalıyor illaki. Gerçekten istiyorsan hedefini koy ve oku. Çalışma konusuna gelince evet çok çalışacaksın. Unutulmamalıdır ki hekim kavramı hakimden gelir. Karar veren kişidir. Hastayla birebir kaldığında hastanın hayata tutunması için gereken kararı verecek olan biz hekimler oluyoruz. Hastanın kalbi durduğunda sürekli monitörizasyonda şoklanabilir ve şoklanamaz ritimleri ayırt edemeyi* amiadoron mu lidokain mi verecektim ne kadar verecektim puşe mi infüzyon mu diye durup düşünemeyeceksin. Ya da defibrilasyon muydu yoksa kardiyoversiyon muydu diye Google girip bakamayacaksın. Hayatıyla ölümü arasında karar veren kişisin. Yani soğukkanlı olmak zorundasın.
Her şeye rağmen tıp okunur demek istiyorum. Her işin zorluğu var. Her şeye zamanla alışılıyor.
Bu konudan ziyade tıp derya deniz bir branş. Bir sürü alt branşı var. Hasta görmek istemiyorsan temel bilim var. Hasta ile görüşmek istemiyorum ancak hekim olarak çalışmak istiyorum dersen anestezi var. Ben hasta takip etmek istiyorum dersen dahili branşlar, çabuk düzelmesini istiyorum takip edemem dersen cerrahi branşlar var. Kişi isteği üzerine tıp ile neredeyse her yere gidilebiliyor.
Hocam çokta ilerisini düşünmek pek doğru değil ama merak ettim. Tıp bittiği zaman sosyoloji, psikoloji, felsefe, ilahiyat gibi bölümlerden birisini okumaya zaman yeter mi?