vxer1 2

Üyecik
Yer
Bursa
Tır ehliyeti almaya yaşım yetiyor. Aldıktan sonra direkt mesleğe atılabilir miyim? Sizce yapılacak bir meslek mi? :unsure: TYT Matematik'te sinir krizi geçirirken acaba sınavı bırakıp macera mı alsam diye düşündüm :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Tır ehliyeti almaya yaşım yetiyor. Aldıktan sonra direkt mesleğe atılabilir miyim? Sizce yapılacak bir meslek mi? :unsure: TYT Matematik'te sinir krizi geçirirken acaba sınavı bırakıp macera mı alsam diye düşündüm :D
Keşke öyle ehliyeti alıp da tır süreyim demekle kalsa. Arkasında bir ton şey yatıyor diye biliyorum sertifikalar mı dersin çalışacağın yeri bulmak mı dersin uzar da uzar. Tır meraklısı değilsen bence pek yapılası bir meslek değil. Eğer ille de yapacam dersen çok sıkılırsın söyleyeyim :D

Keşke öyle ehliyeti alıp da tır süreyim demekle kalsa. Arkasında bir ton şey yatıyor diye biliyorum sertifikalar mı dersin çalışacağın yeri bulmak mı dersin uzar da uzar. Tır meraklısı değilsen bence pek yapılası bir meslek değil. Eğer ille de yapacam dersen çok sıkılırsın söyleyeyim :D
Cevap için teşekkürler :kalpligöz:

Her meslekte olduğu gibi elbette tırcılıkta "zor". Bizzat yapan bir çevrem var o yüzden ucundan kıyısından bilirim. Severek yapmazsan zulüm gibi gelecektir, diğer her işte olduğu gibi.

Dedem uzun bir süre tırcılık yaptı. Parası iyi denilebilir ama bence özellikle yurt dışına, İran ve Irak gibi yerlere giderken yada geçerken aldığın risk buna değmeyebilir. Can güvenliğin sürekli riske girebiliyor ve bunun için gerçekten dayanıklı bir zihne sahip olmak lazım. Sonuçta bazen 3 metrekarelik bir odada bir ay geçiriyorsun.

Türkiye Merkezli Uluslararası Hatlar (Avrupa/Orta Asya): Türkiye'deki lojistik firmalarına bağlı olarak yurt dışına çıkan şoförler genellikle 1.500 € ile 3.500 € arasında sabit maaş alırlar. Bu tutara sefer başına ödenen harcırahlar ve primler dahil değildir; ek gelirlerle birlikte kazanç %20–30 oranında artmaktadır.