Tıraş bıçağından mikrop kapar mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 185
Makaleler
1
Hocalarım çok ibretlik bir olay yaşadım. Sabah banyoya gittim dişimi fırçalamak için açtım dolabın kapağını yeni macunu almak için uzandım. Orada tıraş bıçağı vardı, ben bir anlık dalgınlıkla tıraş bıçağına barmağımı bastırdım acıdı ve kanadı. Kanaması durdu ama bu kesikler falan tetanoz yapıyormuş öyle duydum. Tıraş bıçağı uzun süredir kullanılmıyor ama paslı değil. Bu tıraş bıçağından mikrop veya tetanoz kapabilir miyim çünkü bıçak biraz eski duruyordu. Parmağım kötü girdi gerçekten ilk dakikalar çok acı verdi. Parmağımı mikrop kapmasın diye kolonya ile silip sardım.

Ben aynı durumu yeni açılmış bir jilette yaşadım ve bayağı bir derin kestim fakat sorun olmadı. Yara bandı ile kapatıp bekleyin paslı olmadığı için bir şey olacağını sanmam.

Ben aynı durumu yeni açılmış bir jilette yaşadım ve bayağı bir derin kestim fakat sorun olmadı. Yara bandı ile kapatıp bekleyin paslı olmadığı için bir şey olacağını sanmam.
Evet hocam bıçağa resmen saplandı, sabah vakti neye uğradığımı şaşırdım.

Pas yoksa bir şey olmaz, ara sıra ben de mutfakta et doğrarken bıçakla elimi keserim, dâhâ bir şey olmadı.

Tenatosu pas yapmıyor. Bakteri yapıyor. Paslı şey pistir, pis olanda o virüs vardır şeklinde yaklaşılıyor. Ev ortamında olduğunu düşünürsek bir şey olması çok düşük ihtimal.
Yine de her halükarda zamanı geldiğinde tetanos aşınızı olmalısınız.

Kolonya sürmemeliydin. Neyse geçmiş gitmiş yara bandı veya sargı beziyle kapat. Birkaç gün sonra açar bakarsın da ben de dün akşam elimi zımbaya kaptırdım sadece kapattım. Sağlıkçılara sordum sorun olmaz dediler. Tabii tetanoz bu zamana kadar olmadıysan olman gereken bir aşı bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…