sakalım çıktığından beri (5 yıl) başka bir sabun kullanmadım karşılaştırma şansım yok ama memnun kalmasam çıktığından beri kullanmazdım sanırım :D

sakalım çıktığından beri (5 yıl) başka bir sabun kullanmadım karşılaştırma şansım yok ama memnun kalmasam çıktığından beri kullanmazdım sanırım :D
Berberler ne alıyorsa onu alıyorum genelde şu tıraş konusunda. Girdiğim her berber şunu kullanıyor. Bir bildikleri vardır herhalde.

Ucuz olandan al geç hocam. Kutusu 150'den pahalıysa almıyorum ben genel olarak. Attığın sabun senelerin sabunudur ama evde hazırlaması biraz uğraştırıcı. Ben pek iyi hazırlayamadığım için tıraş köpüğü/jeli alıp geçiyorum.

Bu sabunu alırken tıraş masrafından kısma gözüyle bakıyorsan ustura öneririm sana. Elin alışınca hem temiz tıraş olursun hem de çok masrafın olmaz. Yaprak jiletli ustura diyorum bu arada. Mekanizmalısı veya direkt takmasız metal usturalar var. Pahalılar biraz. Permasharp veya beğendiğin yaprak jiletlerden alıp ikiye kırıp yarısını takar keyfine bakarsın.

Bence tıraşın asıl konforu sonradan sürülen losyon veya balmda saklı. Cilt tipine göre tercih yaparsın artık.

Son düzenleme:
Bu sabunu alırken tıraş masrafından kısma gözüyle bakıyorsan ustura öneririm sana. Elin alışınca hem temiz tıraş olursun hem de çok masrafın olmaz. Yaprak jiletli ustura diyorum bu arada. Mekanizmalısı veya direkt takmasız metal usturalar var. Pahalılar biraz. Permasharp veya beğendiğin yaprak jiletlerden alıp ikiye kırıp yarısını takar keyfine bakarsın.
Tıraş parasından kısma düşüncem yok aslında. Biraz esprisine yazmıştım o mesajı. Yaprak jilet usturayı uzun zamandır düşünüyorum. Sakalı çok gür olan biri olmadığımdan ve tahriş korkusundan hiç bulaşmadım. Gillette'in 5 bıçaklı modellerini veya 3 bıçaklı pahalı modellerini denedim. Tahrişten tıraşı tamamlayamadım bile. Nispeten Gillette'in daha alt modeli olan Sensor 3 hiç tahriş etmiyor mesela beni. İlginç.

Geleneksel tıraşa ilgim vardı bi' aralar ama yeltenemedim bir türlü.

Ucuz olandan al geç hocam. Kutusu 150'den pahalıysa almıyorum ben genel olarak. Attığın sabun senelerin sabunudur ama evde hazırlaması biraz uğraştırıcı. Ben pek iyi hazırlayamadığım için tıraş köpüğü/jeli alıp geçiyorum.
1 tane denemelik alayım o halde. Kullanımı kolay gelirse devam ederim.