cyberblugy

Başarılı
Yer
Palmont City
Bunda 3 hafta önce TKA Bilişim adlı teknik servise açılmıyor diye bilgisayarımı verdim. Sorunu bulup beni aradılar ve şöyle dediler. PSU fazla voltaj verdiği için anakart ve ekran kartı arızalanmış biz PSU'dan şüpheleniyoruz dediler. Fiyat olarak ise tamir ücreti, termal bakımların yapılması, temizlenmesi ve tüm parçalara 2 yıl garanti ile 16 bin lira gibi ücret söylediler. Bana çok geldiği için kabul etmedim. Daha sonra sadece tamir ve 2 yıl garantiye 7 bin lira civarı para istediler ben yine kabul etmedim ve bilgisayarın iadesini istedim. Sonra oranın yöneticisi beni arayıp sisteme tamir için 5 bin lira olarak kayıt ettikleri söyledi. Eğer kabul etmezsem muadil parçalar ile değiştirip fiyattan düşebilirlermiş ben yine kabul etmeyip geri istedim bilgisayarı getirdiler. Sorunun ne olduğunu kendim çözmek istediğim onların söylediğine göre PSU yüksek voltaj vermiş bende arkadaştan PSU alıp denedim açılmadı. Bu sırada PC'nin çalıştığını gösteren mavi ışık hem sözde arızalı PSU'da hem de emanet olarak PSU'da yanıyordu. Biraz daha kurcaladıktan sonra arızalı parçanın anakart olduğuna karar verdim. Yeni anakart denedim ve çalıştı adamların dediği PSU ve ekran kartı arızalı değilmiş sadece anakart arızalıymış. Muhtemelen başka parçalar ile denemeden direkt sonuca var mışlar. Yani sonuç olarak 3.500 TL'ye sorun çözülmüş oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunda 3 hafta önce TKA Bilişim adlı teknik servise açılmıyor diye bilgisayarımı verdim. Sorunu bulup beni aradılar ve şöyle dediler. PSU fazla voltaj verdiği için anakart ve ekran kartı arızalanmış biz PSU'dan şüpheleniyoruz dediler. Fiyat olarak ise tamir ücreti, termal bakımların yapılması, temizlenmesi ve tüm parçalara 2 yıl garanti ile 16 bin lira gibi ücret söylediler. Bana çok geldiği için kabul etmedim. Daha sonra sadece tamir ve 2 yıl garantiye 7 bin lira civarı para istediler ben yine kabul etmedim ve bilgisayarın iadesini istedim. Sonra oranın yöneticisi beni arayıp sisteme tamir için 5 bin lira olarak kayıt ettikleri söyledi. Eğer kabul etmezsem muadil parçalar ile değiştirip fiyattan düşebilirlermiş ben yine kabul etmeyip geri istedim bilgisayarı getirdiler. Sorunun ne olduğunu kendim çözmek istediğim onların söylediğine göre PSU yüksek voltaj vermiş bende arkadaştan PSU alıp denedim açılmadı. Bu sırada PC'nin çalıştığını gösteren mavi ışık hem sözde arızalı PSU'da hem de emanet olarak PSU'da yanıyordu. Biraz daha kurcaladıktan sonra arızalı parçanın anakart olduğuna karar verdim. Yeni anakart denedim ve çalıştı adamların dediği PSU ve ekran kartı arızalı değilmiş sadece anakart arızalıymış. Muhtemelen başka parçalar ile denemeden direkt sonuca var mışlar. Yani sonuç olarak 3.500 TL'ye sorun çözülmüş oldu.
Yıllar sonra tekrardan aynı teknik servisin böyle bir olayıyla karşılaşmam ne kadar da ironik. 2019 yılında Technopat'ta TKA Bilişim Güvenilir mi? Diye konu açmıştım. Altına sürekli 1 - 2 mesajlı insanlar gelip bot mesaj gibi övüyorlardı. Ben güvenmeyip vermemiştim kendim bir şekilde sorunumu çözmüştüm. Şimdi bu yazıyı okudum da o zamanlar iyi ki de vermemişim diyorum.

kiz-arkadasim-boğuluyodu-amk-v0-m2ara62shhpe1.webp

Bildigin boyle hissettim. Karisiklikta cabasi.

DeneyiminizI paylastiginiz icin tesekkurldr.

Garantisi varsa garantiye yolluyorum, tamir işi çıkarsa kendim tamir etmeye çalışıyorum, Türkiye'de yaşama gereklilikleri... (Tamir etmeye çalışırken daha çok bozduğum şeyler çoğunlukta gelse de yine de iyidir :d)

Eki Görüntüle 153276
Bildigin boyle hissettim. Karisiklikta cabasi.

DeneyiminizI paylastiginiz icin tesekkurldr.
Aga ben imzanda yazan şeyi denedim de grub ekranına düştüm napacağız???

Hortlatacağım ancak hocam bende bu firmayla bir sorun yaşadım. Bana anakart soketinde sorun var dediler falan 3.500 TL ücret aldılar aynı gün dediler 3 günde döndüler falan. Kısaca bana dedikleri hiç bir şeyi yapmadılar ve hasarı tamir etmediler paramıda alıp görmezden geldiler. Bende olaydan 6 ay sonra hakkımı yedikleri için adeta yakalarına yapışıp paramı geri aldım. Hukuk departmanı falan muhabbetlerine kanmayın. Firma hataya çok açık tespitler yapıyor.