Bütçe
17000
@kaganaltug Honor 90'da birtakim eksiklikler var.
- OIS bulunmuyor.
- Mono hoparlore sahip.
- Su ve tozdan korunma sertifikasi yok.
- Cami tempered glass, yani cok da saglam degil.
- Yongasi hiz asirtilmis bir Samsung dokumu yonga. Yani pek serin calisan tipten degil.

Bunlara tamamsaniz farklara gore yorum yapalim:
- S23 FE'nin kamera paketi daha basarili. (UW kamerasi daha basarili ve telefotosu bulunuyor.) Ayrica yongasi geregi video performansinda daha yetenekli.
- Exynos 2200, 7 Gen 1'den %30 daha guclu CPU ve %120 daha guclu GPU'ya sahip.
- S23 FE'nin dediginiz gibi DeX ve ekosistem artisi bulunuyor.

Honor 90'in batarya ve panel konularinda onde oldugunu belirtmekte fayda var. Farklar icin daha fazla detaya girmemi isterseniz belirtin.

Honor 90'i cok begensem de asiri dengesiz bir cihaz. Bazi yonlerde cok basarili iken bazi yonlerde bayagi kisilmis. Secim size kaliyor.

Eğer ki F/P olarak değecek diyorsanız benim için uygundur hocam amacım hem uzun yıllar götürecek hem de F/P oranı yüksek bir cihaz almak :) Zaten tablet de Samsung ekosistem olur dediğiniz gibi. DeX özelliği de hoş gözüküyor.
S23 FE 4 yıl majör güncelleme alacak, ve donanımı ile de uzun süre götürebilecek bir telefon, ki S21 FE bile hala güncelleme alan ve kullanılabilecek bir cihaz. Yine de daha fazla araştırma yapmanızı ve gönlünüzden geçeni almanızı öneriyorum.

S21 FE 5G'nin Snapdragon 888 modelini öneririm.
Hocam S23 FE ile F/P karşılaştırması olarak hangisi daha F/P?

@kaganaltug Honor 90'da birtakim eksiklikler var.
- OIS bulunmuyor.
- Mono hoparlore sahip.
- Su ve tozdan korunma sertifikasi yok.
- Cami tempered glass, yani cok da saglam degil.
- Yongasi hiz asirtilmis bir Samsung dokumu yonga. Yani pek serin calisan tipten degil.

Bunlara tamamsaniz farklara gore yorum yapalim:
- S23 FE'nin kamera paketi daha basarili. (UW kamerasi daha basarili ve telefotosu bulunuyor.) Ayrica yongasi geregi video performansinda daha yetenekli.
- Exynos 2200, 7 Gen 1'den %30 daha guclu CPU ve %120 daha guclu GPU'ya sahip.
- S23 FE'nin dediginiz gibi DeX ve ekosistem artisi bulunuyor.

Honor 90'in batarya ve panel konularinda onde oldugunu belirtmekte fayda var. Farklar icin daha fazla detaya girmemi isterseniz belirtin.

Honor 90'i cok begensem de asiri dengesiz bir cihaz. Bazi yonlerde cok basarili iken bazi yonlerde bayagi kisilmis. Secim size kaliyor.
Çok teşekkür ederim emeğiniz için hocam. S23 FE yi siz fiyat performans ürünü buluyor musunuz acaba onu soracaktım. Bir de Gen 2 S21 FE alınır mı S23 FE yerine?
S23 FE 4 yıl majör güncelleme alacak, ve donanımı ile de uzun süre götürebilecek bir telefon, ki S21 FE bile hala güncelleme alan ve kullanılabilecek bir cihaz. Yine de daha fazla araştırma yapmanızı ve gönlünüzden geçeni almanızı öneriyorum.
Anladım hocam çok teşekkür ederim. Gen 2 S21 FE önerir misiniz?

@683 hocam bir de S21 FE de ısınma problemi var diyorlar. Doğru mudur acaba?

Çok teşekkür ederim emeğiniz için hocam. S23 FE'yi siz fiyat performans ürünü buluyor musunuz acaba onu soracaktım. Bir de Gen 2 S21 FE alınır mı S23 FE yerine?
Kesinlikle S23 FE fazlasiyla F/P bir urun. Eger butce cikmakta sorun yasiyorsaniz S21 FE tercih edin, Honor 90'dan mantikli olur sahsen.

Bana kalırsa S21 FE 5G'nin Snapdragon 888 modeli F/P bir cihaz.
Kesinlikle S23 FE fazlasiyla F/P bir urun. Eger butce cikmakta sorun yasiyorsaniz S21 FE tercih edin, Honor 90'dan mantikli olur sahsen.
Kesinlikle, özellikle de bütçeden kısmak istiyorsanız.
Çok teşekkür ederim hocam hepinize. 1.seçim S23 FE alternatif ise S21 FE Gen 2 olarak belirledim o zaman. Tekrardan konuda emeği geçen herkese teşekkürler :)

@ZCPS21 @442 @meow @Violett @7450 @Vira hocalarım öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Sizce F/P oranı olarak S23 FE mi daha önde yoksa Honor 90 mı? Bunu sormamdaki en önemli etken birisinin şarj aleti ve kulaklık ile geliyorken diğerinin sadece kutusundan kablo çıkması. Ve aradaki 6.000₺'lik fiyat farkı.
Honor 90 bir taraftan başarılı yönleri mevcut iken diğer yandan eksi yönleri de var.
Ben S23 FE derim, normal kullanıcı için dengeli ve kaliteli bir cihaz.

Düşük bütçede A55 veya S21 FE (SD 888) tercih ederdim, Honor 90 ve NP 2A cihazlarını beğenmiyorum.
Samsung'un da kutuya adaptör koymama politikasını, düşük hızlı şarj gücünü ve son cihazlarındaki kalın çerçevelerini beğenmiyorum.

Honor 90 bir taraftan başarılı yönleri mevcut iken diğer yandan eksi yönleri de var.
Ben S23 FE derim, normal kullanıcı için dengeli ve kaliteli bir cihaz.

Düşük bütçede A55 veya S21 FE (SD 888) tercih ederdim, Honor 90 ve NP 2A cihazlarını beğenmiyorum.
Samsung'un da kutuya adaptör koymama politikasını, düşük hızlı şarj gücünü ve son cihazlarındaki kalın çerçevelerini beğenmiyorum.
Çok teşekkür ederim hocam tercihim S23 FE olacak gibi gözüküyor :)