Makaleler
3
Yer
Mars
Unreal Engine Marketplace yani yeni adıyla FAB üzerinde, oyun geliştirirken yardımcı olacak ₺2.869,091 değerindeki ücretsiz assetleri 3 Haziran'a kadar almayı unutmayın arkadaşlar ✌️ 🤖
Benim tam da işime yarayacak asset'ler, sizlere de haber etmek istedim 👀

Link: FAB Marketplace

1. Little Dragons Tiger
  2. Sci-Fi Bio Laboratory
  3. Downtown Alley

Little Dragons TigerSci-Fi Bio LaboratoryDowntown Alley
Screenshot 2025-05-31 at 16.20.42.webp
Screenshot 2025-05-31 at 16.21.02.webp
Screenshot 2025-05-31 at 16.21.35.webp

Bir şeyi merak ediyorum. Unreal için hazırlanan assetleri Unity'de kullanabiliyor muyuz?

Unreal Engine Marketplace yani yeni adıyla FAB üzerinde, oyun geliştirirken yardımcı olacak 2.869.091₺ değerindeki ücretsiz assetleri 3 Haziran'a kadar almayı unutmayın arkadaşlar ✌️ 🤖
Benim tam da işime yarayacak asset'ler, sizlere de haber etmek istedim 👀

Link: FAB Marketplace

1. Little Dragons Tiger
  2. Sci-Fi Bio Laboratory
  3. Downtown Alley

Little Dragons TigerSci-Fi Bio LaboratoryDowntown Alley
Eki Görüntüle 151719Eki Görüntüle 151720Eki Görüntüle 151721
Teşekkürler Büşra.

Bir şeyi merak ediyorum. Unreal için hazırlanan assetleri Unity'de kullanabiliyor muyuz?

Genel olarak söylüyorum. Kullanabiliyoruz fakat zahmet istiyor. Ben bir çok aşamada kod yazarken işlem yapmıştım.
İlk başta lisans sorununun olmaması gerekir, eğer asset “her iki motor için kullanılabilir” diye belirtilmişse veya açık lisanslıysa, kullanılabilir. Çünkü oradaki tüm asset’ler genelde Unreal için kullanılmak üzere lisanslanıyor.

Modeller, tekstürler, ses dosyaları dönüştürülerek kullanılabilir. Eğer assetlerdeki modeller .fbx, .obj gibi evrensel formatlardaysa Unity’ye direkt aktarılabilir. Yine animasyonlar FBX dosyalarına gömülü ise Unity’ye aktarılabilir yoksa animasyonları da yeniden ayarlaman gerekebilir. Unreal’daki materyaller birebir çalışmıyor, Unity’de yeniden materyal oluşturman gerekir. Kodlar direkt kullanılamıyor yani kodları Unity’nin C# dilinde yeniden yazmak gerekir. Ayrıca Shader’lar, Blueprint’ler, VFX’ler yeniden yapılmalı. Mesela Unreal Engine’in shader sistemi (PBR + node tabanlı sistem) Unity’dekinden farklı. Bir de Unreal’ın Niagara sistemi Unity’ye direkt aktarılamıyor.

Genel olarak söylüyorum. Kullanabiliyoruz fakat zahmet istiyor. Ben bir çok aşamada kod yazarken işlem yapmıştım.
İlk başta lisans sorununun olmaması gerekir, eğer asset “her iki motor için kullanılabilir” diye belirtilmişse veya açık lisanslıysa, kullanılabilir. Çünkü oradaki tüm asset’ler genelde Unreal için kullanılmak üzere lisanslanıyor.

Modeller, tekstürler, ses dosyaları dönüştürülerek kullanılabilir. Eğer assetlerdeki modeller .fbx, .obj gibi evrensel formatlardaysa Unity’ye direkt aktarılabilir. Yine animasyonlar FBX dosyalarına gömülü ise Unity’ye aktarılabilir yoksa animasyonları da yeniden ayarlaman gerekebilir. Unreal’daki materyaller birebir çalışmıyor, Unity’de yeniden materyal oluşturman gerekir. Kodlar direkt kullanılamıyor yani kodları Unity’nin C# dilinde yeniden yazmak gerekir. Ayrıca Shader’lar, Blueprint’ler, VFX’ler yeniden yapılmalı. Mesela Unreal Engine’in shader sistemi (PBR + node tabanlı sistem) Unity’dekinden farklı. Bir de Unreal’ın Niagara sistemi Unity’ye direkt aktarılamıyor.
Tamamdır, teşekkür ederim (:

Bu 3 assetten ikisini Unity'de kullanabilirsin. Genel olaraksa dosya fbx ise export ederek herhangi bir oyun motorunda kullanabilirsin.
Sağ olasınız (: