Genel olarak söylüyorum. Kullanabiliyoruz fakat zahmet istiyor. Ben bir çok aşamada kod yazarken işlem yapmıştım.
İlk başta lisans sorununun olmaması gerekir, eğer asset “her iki motor için kullanılabilir” diye belirtilmişse veya açık lisanslıysa, kullanılabilir. Çünkü oradaki tüm asset’ler genelde Unreal için kullanılmak üzere lisanslanıyor.
Modeller, tekstürler, ses dosyaları dönüştürülerek kullanılabilir. Eğer assetlerdeki modeller .fbx, .obj gibi evrensel formatlardaysa Unity’ye direkt aktarılabilir. Yine animasyonlar FBX dosyalarına gömülü ise Unity’ye aktarılabilir yoksa animasyonları da yeniden ayarlaman gerekebilir. Unreal’daki materyaller birebir çalışmıyor, Unity’de yeniden materyal oluşturman gerekir. Kodlar direkt kullanılamıyor yani kodları Unity’nin C# dilinde yeniden yazmak gerekir. Ayrıca Shader’lar, Blueprint’ler, VFX’ler yeniden yapılmalı. Mesela Unreal Engine’in shader sistemi (PBR + node tabanlı sistem) Unity’dekinden farklı. Bir de Unreal’ın Niagara sistemi Unity’ye direkt aktarılamıyor.