Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vektor

Çalışkan
Arkadaşlar bugün itibarıyla bir kasa topladım. Kasadaki tüm ışıklar yanıyor kasa çalışıyor ancak HDMI ile TV bağlıyorum ekran gelmiyor. Nedeni ne olabilir?

Dosya Ekleri

• 20250604_185427.webp
    20250604_185427.webp
    111,3 KB · Görüntüleme: 108
  • 20250604_185412.webp
    20250604_185412.webp
    205 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle ilk kez kasa toplamış olmanın ve o kasayı acaba yanlış mı topladım bir yerde yanlış mı yaptım düşüncesinin vermiş olduğu panik ile yanlış başlık veya içerik yazmış olabilirim. Bu konuda kusuruma bakmayınız. Asıl konuya dönersek HDMI kablosu başta laptopuma bağlı TV'ye yansıyordu oradan çıkarıp topladığım kasaya bağladım. Ekran gelmeyince kasadan söküp tekrar Laptop a bağladım bu defa laptopa takılıyken de ekran gelmedi. Ben de Techolay'da başlık açtım ancak o sırada bir arkadaşın da yardımıyla bir sürü aç kapa kabloyu sök tak derken uzun bir sürenin ardından ekranı yansıtabildim. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.
Ekran kartı tam takılı mı, güç kablosu bağlı mı kontrol et. HDMI kablosunu ve TV’yi başka cihazda dene. Anakart çıkışı yerine ekran kartı çıkışına bağla.

Konulara öyle başlıklar atıyorsunuz ki insan açıkçası kafayı yiyor. Şimdi attiginiz başlığa baktığımız zaman benim anladığım şu: Bu bilgisayar normalde sorunsuz çalışıyor fakat TV'ye bagladığınızda görüntü vermiyor. Halbuki asıl sorununuz topladığınız kasanın zaten hiç çalışmıyor olması. Başta bunu yazsanız bence insanlar için daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Ben ilk tavsiyemi yapayım:
İsterseniz varsa dahili GPU ile bir deneme yapın.

Hatta daha da önemlisi isterseniz topladığınız sistemin özelliklerini bir yazın, ne dersiniz?

HDMI veya DP kablosu aşırı Allah'a emanet takılmış gibi duruyor, tekrar oturtmayı deneyin olmazsa dahili GPU veya başka kablo ile deneyin.

Öncelikle ilk kez kasa toplamış olmanın ve o kasayı acaba yanlış mı topladım bir yerde yanlış mı yaptım düşüncesinin vermiş olduğu panik ile yanlış başlık veya içerik yazmış olabilirim. Bu konuda kusuruma bakmayınız. Asıl konuya dönersek HDMI kablosu başta laptopuma bağlı TV'ye yansıyordu oradan çıkarıp topladığım kasaya bağladım. Ekran gelmeyince kasadan söküp tekrar Laptop a bağladım bu defa laptopa takılıyken de ekran gelmedi. Ben de Techolay'da başlık açtım ancak o sırada bir arkadaşın da yardımıyla bir sürü aç kapa kabloyu sök tak derken uzun bir sürenin ardından ekranı yansıtabildim. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.