SalimBdk 72

Uzman
Bu bana koyulan yasal sınırı nasıl ogrenebilirim? Hem bonus hem Axess kart açtım ama limit 0 gozukuyor, diger bankalardan dolayi. Oysa 2 ay icinde 150 bin limit düşürdüm, almak istiyorum çünkü her karta ayri kampanya oluyor özellikle 9 taksit firsati icin almak istedim ama durum böyle.

e-Devlet'ten Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu'na bakabilirsin, bütün bankalardaki kart limitlerin orada görünüyor. Oradan toplam limitini ve ne kadar boşluk kaldığını görüp ona göre yeni kart başvurusu yapman daha mantıklı.

Findeks'de Notlu Risk Raporunda gozukur. Findeks mobil uygulamasindan 80 TL vererek cikarttirabiliyorsunuz. Notlu olmasi onemli.

Cikarttiktan sonra biraz asagi inin, yanlisim yoksa 3. sayfada butun bankalar arasindaki toplam limitiniz gozukmekte.

Findeks'de notlu risk raporunda gozukur. Findeks mobil uygulamasindan 80 TL vererek cikarttirabiliyorsunuz. notlu olmasi onemli.

Cikarttiktan sonra biraz asagi inin, yanlisim yoksa 3. sayfada butun bankalar arasindaki toplam limitiniz gozukmekte.

Toplam limitimi biliyorum, bana ayrilan limiti ogrenmek istiyorum. Ona gore limit dusurucem ama olmuyor 150 bin dusurdum iki UC ay icinde ama etki etmedi.

Toplam limitimi biliyorum, bana ayrilan limiti ogrenmek istiyorum. Ona gore limit dusurucem ama olmuyor 150 bin dusurdum iki UC ay icinde ama etki etmedi.
Yeni çıkarttığınız kartlar için Banka'nın müşteri hizmetlerini arayıp; kart başvurusu yaptım ama limitim ''0'' yükseltmek istiyorum demelisiniz. Limit düşürüp hemen başka bir bankadan limit attıramıyorsunuz. 3-6 ay (risk değerlendirmesi yapıyolar bu da geç düşebiliyor diğer bankaların sistemlerine) geçmesi gerekiyor ancak. Limitimi yükseltmek istiyorum eğer yükselmiyorsa kapatacağım diyip şansınızı deneyebilirsiniz.

Dipnot: Toplam limitiniz; gelirinizin 4 katı limiti daha önce aşmışsanız veya sınırdaysanız, yeni gelen kurala göre limitiniz arttırılmaz ama sizin kartınız onaylanmış sadece limiti 0 tanımlanmış (bu demek oluyor ki banka sizin eski ''findeks'' notunuza göre tanımlama yapıyor) o halde bankayı arayıp ''limitimi kontrol edebilir misiniz?'' demek ve ısrarla limit artışı istemek gerekiyor.

Banka uygulamalarındaki ''otomatik limit artışı'' özelliğini kaldırmanızı tavsiye ediyorum. Sadece siz istediğinizde ve Banka'ya uygunsa limit arttırırlar.

Son düzenleme:
Yeni çıkarttığınız kartlar için Banka'nın müşteri hizmetlerini arayıp; kart başvurusu yaptım ama limitim "0" yükseltmek istiyorum demelisiniz. Limit düşürüp hemen başka bir bankadan limit attıramıyorsunuz. 3-6 ay (risk değerlendirmesi yapıyolar bu da geç düşebiliyor diğer bankaların sistemlerine) geçmesi gerekiyor ancak. Limitimi yükseltmek istiyorum eğer yükselmiyorsa kapatacağım deyip şansınızı deneyebilirsiniz.

Dipnot: Toplam limitiniz; gelirinizin 4 katı limiti daha önce aşmışsanız veya sınırdaysanız, yeni gelen kurala göre limitiniz arttırılmaz ama sizin kartınız onaylanmış sadece limiti 0 tanımlanmış (bu demek oluyor ki banka sizin eski "Findeks" notunuza göre tanımlama yapıyor) o halde bankayı arayıp "limitimi kontrol edebilir misiniz?" demek ve ısrarla limit artışı istemek gerekiyor.

Banka uygulamalarındaki "otomatik limit artışı" özelliğini kaldırmanızı tavsiye ediyorum. Sadece siz istediğinizde ve Banka'ya uygunsa limit arttırırlar.

Bonus bana mesaj atti size 60 bin veriyoruz ama yasal sinir limitinden dolayi veremiyoruz diye mesaj attilar dusurdum gene olmuyor :)

Yeni çıkarttığınız kartlar için Banka'nın müşteri hizmetlerini arayıp; kart başvurusu yaptım ama limitim "0" yükseltmek istiyorum demelisiniz. Limit düşürüp hemen başka bir bankadan limit attıramıyorsunuz. 3-6 ay (risk değerlendirmesi yapıyolar bu da geç düşebiliyor diğer bankaların sistemlerine) geçmesi gerekiyor ancak. Limitimi yükseltmek istiyorum eğer yükselmiyorsa kapatacağım deyip şansınızı deneyebilirsiniz.

Dipnot: Toplam limitiniz; gelirinizin 4 katı limiti daha önce aşmışsanız veya sınırdaysanız, yeni gelen kurala göre limitiniz arttırılmaz ama sizin kartınız onaylanmış sadece limiti 0 tanımlanmış (bu demek oluyor ki banka sizin eski "Findeks" notunuza göre tanımlama yapıyor) o halde bankayı arayıp "limitimi kontrol edebilir misiniz?" demek ve ısrarla limit artışı istemek gerekiyor.

Banka uygulamalarındaki "otomatik limit artışı" özelliğini kaldırmanızı tavsiye ediyorum. Sadece siz istediğinizde ve Banka'ya uygunsa limit arttırırlar.

Bir arayip sansimi deneyecegim dusurmeme ragmen vermiyorsunuz diye.

Bonus bana mesaj atti size 60 bin veriyoruz ama yasal sinir limitinden dolayi veremiyoruz diye mesaj attilar dusurdum gene olmuyor :)

Bir arayip sansimi deneyecegim dusurmeme ragmen vermiyorsunuz diye.
Yeni yasaya göre X4 kuralına takılıyor olabilirsiniz, limit düşürmeleriniz hemen diğer Bankaların ekranına yansımaz. BDDK'ya anında yansır ama diğer bankalara yansımaz. O sebeple Banka ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.

İlk defa kart çıkaranlar ilk yıl X2 katı maksimum limit veriliyor. 1. yıldan sonra X4 olarak güncellenebiliyor. (ama siz zaten bu kuralın dışındasınız)

Bankalarda kullandığınız ek hesap veya güncelde ödediğiniz bir bireysel krediniz var mı?

Yeni yasaya göre X4 kuralına takılıyor olabilirsiniz, limit düşürmeleriniz hemen diğer bankaların ekranına yansımaz. BDDK'ye anında yansır ama diğer bankalara yansımaz. O sebeple banka ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.

İlk defa kart çıkaranlar ilk yıl X2 katı maksimum limit veriliyor. 1. yıldan sonra X4 olarak güncellenebiliyor. (ama siz zaten bu kuralın dışındasınız)

Bankalarda kullandığınız ek hesap veya güncelde ödediğiniz bir bireysel krediniz var mı?

Ek hesap acmakta sıkıntı yok hepsi veriyor ama kredi karti vermiyorlar mesela birinde kredi karti vermiyor ama ek hesap acmaya izin veriyor.

Ayni banka limit artışı vermiyor ama ek hesap acabiliyorum.

Ek hesap acmakta sıkıntı yok hepsi veriyor ama kredi karti vermiyorlar mesela birinde kredi karti vermiyor ama ek hesap acmaya izin veriyor.

Ayni banka limit artışı vermiyor ama ek hesap acabiliyorum.
Tamam o zaman kart limitlerinizde bir sorun var gibi duruyor. Ek hesabı şunun için verirler; sizin kullandığınız an faiz işletmeye başladıkları için :)

Varsa kullanmadığınız ek hesapların da limitini bi tık düşürebilirsiniz. (sizi zorlamayacak kadar) Allah korusun acil bir durum olur kullanmak gerekebilir. Eğer telefondan limit arttırmıyorlarsa, Banka'nın şubesine gidip müşteri danışmanı ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Tamam o zaman kart limitlerinizde bir sorun var gibi duruyor. Ek hesabı şunun için verirler; sizin kullandığınız an faiz işletmeye başladıkları için :)

Varsa kullanmadığınız ek hesapların da limitini bi tık düşürebilirsiniz. (sizi zorlamayacak kadar) Allah korusun acil bir durum olur kullanmak gerekebilir. Eğer telefondan limit arttırmıyorlarsa, Banka'nın şubesine gidip müşteri danışmanı ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Hepsini gunu gunune oduyorum gecen seneden beri kullandigim hic aksatmadigim banka bir tl dahi limit artisi vermiyor, ama diger banka duzenli odedim diye ciddi oranda limi artisi vermişti. Sansimi deneyecegim teşekkür ederim.