Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Birkaç ay içinde toplama bir sistem alacağım. Ancak daha önce sadece hazır sistem aldığım için bu konuda biraz bilgisizim. Parçaları dizme konusunda çok şükür güvenebileceğim bir bilgisayarcı tanıdığım var, beraber halledeceğiz. Ancak bunun yanında termal macun almam gerekir mi mesela? Veya tüm parçaları yerleştirdikten sonra neler yapmam gerekir? Hazır sistemden farkları neler, merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Toplama PC almanın hazır sistemden tek farkı montajını sizin yapmanız. Eğer alınan parçaları 2. el alıyorsanız test etmek için topluca tek seferde almak daha iyi oluyor test edecek yeriniz yoksa.
Kasa toplanınca da monitör, tv ne varsa bağlayıp bios ayarı yapar işletim sistemi kurarsınız. Ardından driver guncelleyip sistemi test eder son olarak programlarınızı kurarsınız. Termal macun, güç kabloları, hdmi/dp, belki usb bellek ve tornavida da ek ihtiyaçlar tabi. Ama çoğu alınan parcalara dahil de olabiliyor.

Birkaç ay içinde toplama bir sistem alacağım. Ancak daha önce sadece hazır sistem aldığım için bu konuda biraz bilgisizim. Parçaları dizme konusunda çok şükür güvenebileceğim bir bilgisayarcı tanıdığım var, beraber halledeceğiz. Ancak bunun yanında termal macun almam gerekir mi mesela? Veya tüm parçaları yerleştirdikten sonra neler yapmam gerekir? Hazır sistemden farkları neler, merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Windows kuracaksın hazırdan pek farkı yok bir tek bir parça bozulduğunda servise değil de nereden aldıysan hangi parça bozulduysa onun servisine gönderirsin BIOS güncelle driverları kur bitti.