7486

Başarılı
Merhaba, Tor Browser'ı gereğinden fazla övenleri görüyorum. Cidden Tor kullanan birisi tamamen anonim mi oluyor? Muhtemelen exit Node'lar Wireshark açıyordur ama yine de "güvenli" denilmesi doğru mu? Çünkü tamamıyla anonimlik sağlıyorsa tehlikeli de olabilir.

Tam anlamıyla anonimlik sağlamıyor, kendine ait zayıf noktaları var fakat bunlar teknik detaylar.

Oltalamadan ya da Malware'dan azade bir Browser yok. Her türlü patlayan patlar. Tor'un olayı Onion Routing ile Datanı şifreleyip IP saklaması. Onion Routing'de mesajı soğan kabuğu gibi katman katman şifrelemesi. Aşağıda mantığını anlatan güzel bir görsel var.

Ben şahsen Mac üzerinde Kaspersky ve Apple Private Relay ile güvende hissediyorum. Tor'a gerek yok.

1721320917939.webp

İnsanlar neden bu kadar gizli şeyleri kötü amaçlar için kullanıyorlar anlamıyorum.
İllegal olduğu içindir. Bu arada sadece Tor ağı üzerinden konuştum, TBB ile ağın kendisi farklı projeler. Hiçbir şey bilmiyorsanız illa ki bir yerde patlarsınız; ağ, tarayıcı veya herhangi farklı bir noktadaki açıktan olabilir.