Rehber Tor ağında site açma (Android, Windows, Linux)

Selamlar arkadaşlar, bugün sizlere hem Android hem Windows hem de Linux işletim sistemi olmak üzere 3 adet işletim sistemine özel Tor ağında site kurma rehberi yaptım. Umarım hoşunuza gider

Android cihazlar için kurulum (Termux)​

Arkadaşlar öncelikle Android'den adımımızı atalım

Arkadaşlar bize Android için bir Web server paketi lazım. Ama isterseniz Termux'a PHP, Apache vb. yükleyerek kendinizde kurabilirsiniz fakat ben burada size 'Awebserver' ve 'KSWEB' öneririm. Ben burada KSWEB ile bir sunucu oluşturdum ve ip kısmını localhost:4000 olarak ayarladım. Şimdi biz bu siteyi 'Tor Hidden Service' kullanarak Tor ağına bağlayıp dışarıya açacağız.

Öncelikle Termux'a Tor servislerini indirelim
Kod:
pkg update
pkg install tor

Ayarlama yapalım:
nano $PREFIX/etc/tor/torrc

Şu satırları ekledikten sonra Ctrl+X ve Y+enter yapıp kaydedip çıkıyoruz:
Kod:
HiddenServiceDir /data/data/com.kstool.app/files/tor-hidden-service/
HiddenServicePort 80 127.0.0.1:8080

Tor'u başlatın:
tor

Onion adresinizi öğrenme:
cat /data/data/com.termux/files/home/tor-hidden-service/hostname

Size buna benzer bir .onion uzantılı alan adı verecek: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.onion

Bu bağlantıyı Tor ağı destekli bir tarayıcıya girin ve bu kadar

Windows için kurulum​

Arkadaşlar aynı şekilde yine bir server paketine ihtiyacımız var. Ben burada XAMPP kullanacağım.

Tor'u resmi web sitesinden indirin: The Tor Project | Privacy & Freedom Online

Tor'u kurduntan sonra torrc dosyasını bulun ve düzenleyin. Genelde şu dizinde bulunur : C:\Users\<KullanıcıAdı>\AppData\Roaming\Tor

Burada şunu kendinize göre ayarlayarak ekleyin: `HiddenServiceDir C:\path\to\your\hidden\service\
HiddenServicePort 80 127.0.0.1:8080`

Örnek dizin: C:\tor-hidden-service\

Tor'u kendi exe dosyasından başlatın.

Örnek dizini kendinize göre ayarlayarak .onion uzantılı alan adınızı öğrenin : C:\path\to\your\hidden\service\hostname

Örnek adres: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.onion

Linux için kurulum (Debian/Ubuntu)​

Arkadaşlar aynı şekilde web serveriniz ne ise kurun. Biz sadece kullanılan portu Tor ağına açacağız.

Şu komutlarla Tor'u indirin:
Kod:
sudo apt update
sudo apt install tor

Şu komutla ilgili dosyayı düzenleyin :
sudo nano /etc/tor/torrc

Şu satırları kendinize göre ayarlayarak ekleyin:

Kod:
HiddenServiceDir /var/lib/tor/hidden_service/
HiddenServicePort 80 127.0.0.1:8080

Tor'u yeniden başlatın:
sudo systemctl restart tor

Şimdi ise .onion uzantılı adresinizi öğrenin:
cat /var/lib/tor/hidden_service/hostname

Örnek adres : abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.onion

Evet arkadaşlar sizede belki yardımcı olur diye böyle bir rehber hazırladım. Umarım hoşunuza gider, kendinize iyi bakın

Uyarı​

Tor'da site açmayı gösterdim diye gidip illegal siteler açmaya kalkışmayın! Ben burada sadece eğitim amaçlı bir rehber yaptım! Lütfen yaptığıma beni pişman etmeyin!

Minik bilgi​

Arkadaşlar Tor ağında açtığınız site biraz yavaş olacaktır. Çünkü Tor'un mantığı bu! Verilerinizi 3-4 farklı bilgisayardan geçirip şifreleyip size anonimliği sağlıyor. Bu arada Tor ağında açtığınız siteler hem DDoS'a korumalı hem de Hiç bir statik ip ek ücret vb. gerektirmez. Bu arada .onion uzantılı sitelere girmek için sadece bir soğana ihtiyacınız var

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mobil veri kullanarak site yayınlıyorum. Termux, site, Tor hidden service ve internet olduğu sürece 7/24 site açık
Ah be keşke tor browser'ı silmeseydim. Sabah girmeye çalıştım açılmayınca da anlık sinirle bir anda silmişim. Şu an indirip bakayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…