EkmekArasiSSD
Uzman
Hocam yeni fark ettim moderatörler başlığı değiştirip daha genel yazmışlar. Ben Linux dağıtımı önerisi istiyordum.
Hocam yeni fark ettim moderatörler başlığı değiştirip daha genel yazmışlar. Ben Linux dağıtımı önerisi istiyordum.
O zaman banko MintWindows 11 LTSC'yi geçin hocam. Direkt 10 bile kurmak istemiyorum. Cihaz HDD ile çalışıyor. Pek sıcak bakmıyorum.
Hadi buna da farkli yazayim, Mint Debian EditionHocam yeni fark ettim moderatörler başlığı değiştirip daha genel yazmışlar. Ben Linux dağıtımı önerisi istiyordum.
Ne tabanlıdır bu hocam? Duymadım bunu hiç.
Kadir Çelik isimli kanalda görmüştüm. Debian edition nispeten daha iyi olmuş Ubuntu'ya göre. Deneyebilirim gibi.O zaman banko Mint
Hadi buna da farkli yazayim, Mint Debian Edition![]()
Ubuntu LTS tabanli ve neredeyse kullanilamaz bir distro. Kurtarma flasina uygun ama daily driving icin bence kepaze.
Mint iyidir ne olursa olsun, XFCE oldugu surece basinin agriyacagini da sanmiyorum kolay kolay, 8GB da swap alani olustur kurarken.Kadir Çelik isimli kanalda görmüştüm. Debian edition nispeten daha iyi olmuş Ubuntu'ya göre. Deneyebilirim gibi.
Elde Toshiba Satellite serisi bir laptop var. Bu laptop içerisinde AMD E-300 1.3 GHz çift çekirdek APU işlemci var. GPU ise entegre çalışan HD 6310 bir GPU ve 4 GB RAM mevcut ancak 400 MB'ı APU'ya gittiğinden 3.60 GB kullanılabilir. Böyle bir cihaz için hangi dağıtımı önerirsiniz?
Linux isemiştim ama başlığı direkt işletim sistemi önerisi olarak değiştirmişler. Zaten bu bilgisayarda halihazırda Windows 7 Ultimate yüklü.
Hocam kendisi eski bilgisayarlar üzerinde birçok dağıtım deniyor ve bir sürü eski sistemleri test ediyor. Uzun süredir kendisini takip ediyorum. İzlemesi zevkli en azından kendim için.Mint iyidir ne olursa olsun, XFCE oldugu surece basinin agriyacagini da sanmiyorum kolay kolay, 8GB da swap alani olustur kurarken.
Kadir Celik kim bilmiyorum malesef.
Arch'ı ana bilgisayarımda sanal makine olarak kullanıyorum ve Archinstall scripti ile kurdum. Epey beğeniyorum. KDE ortamı ve X11 yöneticisiyle müthiş uyumlu çalışıyor. Deneyebilirim teşekkür ederim hocam.Arch bas geç. YouTube'dan archinstall kullanarak kurulumlara bak. Desktop environment olarak LXDE seç. Görünce anlarsın.