Detaylar
Kim cevapladı?Kompresörle uzaktan hava tutup temizlenir diye düşünüyorum tecrübesi olan arkadaşları dinlemek daha doğru olur.Merhaba, iş yerinden bir tane kasa PC getirdim ve tozlanmış
Eki Görüntüle 135180
Bu kasayı nasıl temizliyebilirim?
KutadguBilig
Uzman
Kompresör yöntemini ben kullanıyorum. Kompresörle temizleyeceksen, çok şiddetli ve yakından hava vurmamaya dikkat et. Güç kaynağına ve slotlara dikkat et. Ve yaparken maske tak.Kompresörle uzaktan hava tutup temizlenir diye düşünüyorum tecrübesi olan arkadaşları dinlemek daha doğru olur.
Varsa kompresör yoksa saç kurutma makinesinin soğuk moduna alarak önce kaba tozunu alabilir ardından kupkuru bir mikrofiber tüy bırakmayan bez ile üstünden hafif geçebilirsin. Montajdan anlıyorsan güç kaynağını ve ekran kartını muhakkak söküp içine hava tutabilirsin. Ayrıca işlemcinin termal macununu yenilemen gerekiyor gibi gözüküyor.
Kompresör yöntemini ben kullanıyorum. Kompresörle temizleyeceksen, çok şiddetli ve yakından hava vurmamaya dikkat et. Güç kaynağına ve slotlara dikkat et. Ve yaparken maske tak.
Ek olarak fanların kablolarını çıkart elektrik üretip anakarta zarar verebilir.
iamnoobhas 4
Uzman
Fanları çıkarmana gerek elinle tutabilirsin fanları. Ayrıca çok aşırı hareket etmezse azıcık hareket etmesiyle bir şey olmaz fanlara. Kompresörü al her yerine patlat havayı bitti. Katı tozlar varsa kuru bezle sil gitsin.
- Makaleler
- 1
Önce kasaya fön makinesi ile soğuk hava üflet. Geriye kalan tozları tıraş fırçası vb bir zerzevatla süpür. İç mekanda yapacaksan yanına elektrik süpürgesi al. Bir elinle tozu kaldır ötekiyle süpürgeye çektir. En son bez ile girişirsin. Tabii bu adımları elektronik olmayan kısımlar için söylüyorum.
Anakart için hava üfletmek yeterli, çok detaylısına girme bence. Ekran kartını soketinden söküp fanlarını sabitleyerek yakından hava üfletebilirsin. Fanlarda çok toz yapışık kaldıysa kulak çubugu ile nazikçe sil. Sonra yine hava üfletip kalanları uçurursun. Kasa fanları için yine sabitleyerek hava üfletebilirsin. Kulak çubuğu taktiği yine geçerli. Güç kaynağının garantisi devam ediyorsa içini açma. Dışarıdan hava üfletsen olur.
Anakart için hava üfletmek yeterli, çok detaylısına girme bence. Ekran kartını soketinden söküp fanlarını sabitleyerek yakından hava üfletebilirsin. Fanlarda çok toz yapışık kaldıysa kulak çubugu ile nazikçe sil. Sonra yine hava üfletip kalanları uçurursun. Kasa fanları için yine sabitleyerek hava üfletebilirsin. Kulak çubuğu taktiği yine geçerli. Güç kaynağının garantisi devam ediyorsa içini açma. Dışarıdan hava üfletsen olur.
Yeni konular
-
-
Elektronik Acer Nitro 18 | Ryzen AI 7 350 & RTX 5070 Ti - 79.799 TL
- mortem.dll
-
Elektronik Next marka televizyonlarda 5.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
Giyim Adidas ayakkabılarda %35 indirim + 1.500 TL'ye 500 TL kupon!
- Fırsat Ekibi
-
QNB Mobil uygulamasına rootlu bir şekilde nasıl girilebilir?
- LeoTheLinuxEnthusiast6610
-
-
-
-