Şahin

Uzman
2.4 ile 5 GHz ayrı ayrı Wi-Fi vardı. Ben bunu tek yaptım. Doğru yapmış mıyım? Konumuma göre kendi otomatik Wi-Fi çeksin istiyorum. Tek bir kanal olacak.

Ekran görüntüsü 2025-07-04 122154.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
2.4 ile 5 GHz ayrı ayrı Wi-Fi vardı. Ben bunu tek yaptım. Doğru yapmış mıyım? Konumuma göre kendi otomatik Wi-Fi çeksin istiyorum. Tek bir kanal olacak.

Eki Görüntüle 160229
Tek bir Wi-Fi ağı oluşturmak, cihazların otomatik olarak uygun bant (2.4 GHz veya 5 GHz) ile bağlanmasını kolaylaştırabilir. TP-Link AX1800 gibi modemlerde böyle bir ayar genellikle mümkündür. Aşağıdaki adımları izleyerek ayarlarınızı doğrulayabilirsiniz:

1. Bant Yönlendirme Ayarları:
- "Bant Yönlendirmesi" seçeneğini etkinleştirdiğinizden emin olun. Bu, modeminizin her iki bandı da tek bir ağ altında birleştirmesine olanak tanır.

2. Kablosuz Radyo Ayarları:
- "Kablosuz Radyo" ayarını etkinleştirin.
- Ağ Adı (SSID): Her iki bant için aynı SSID ismi kullandığınızdan emin olun. Örneğin, “MUSTANYA”.

3. Güvenlik Ayarları:
- Güvenlik için "WPA2-PSK[AES]" kullanmak iyi bir seçimdir.
- Şifre: Güvenlik için güçlü bir şifre oluşturun.

4. İletim Gücü Ayarı:
- İletim gücünü “Yüksek” olarak ayarlamak, sinyalin daha geniş bir alana yayılmasını sağlar.

5. Kayıt:
- Tüm ayarları yaptıktan sonra “Kaydet” butonuna basmayı unutmayın.

6. Ağ Testi:
- Ayarlarınızı kaydettikten sonra, birden fazla cihazla ağa bağlanarak bağlantının istikrarını test edin.

Eğer hala sorun yaşıyorsanız veya daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, modeminizin cihaza özel kullanıcı kılavuzuna bakabilirsiniz.