TP-Link AX1800 Wi-Fi ayarı nasıl olmalı?

Şahin

Uzman
2.4 ile 5 GHz ayrı ayrı Wi-Fi vardı. Ben bunu tek yaptım. Doğru yapmış mıyım? Konumuma göre kendi otomatik Wi-Fi çeksin istiyorum. Tek bir kanal olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
2.4 ile 5 GHz ayrı ayrı Wi-Fi vardı. Ben bunu tek yaptım. Doğru yapmış mıyım? Konumuma göre kendi otomatik Wi-Fi çeksin istiyorum. Tek bir kanal olacak.

Eki Görüntüle 160229
Tek bir Wi-Fi ağı oluşturmak, cihazların otomatik olarak uygun bant (2.4 GHz veya 5 GHz) ile bağlanmasını kolaylaştırabilir. TP-Link AX1800 gibi modemlerde böyle bir ayar genellikle mümkündür. Aşağıdaki adımları izleyerek ayarlarınızı doğrulayabilirsiniz:

1. Bant Yönlendirme Ayarları:
- "Bant Yönlendirmesi" seçeneğini etkinleştirdiğinizden emin olun. Bu, modeminizin her iki bandı da tek bir ağ altında birleştirmesine olanak tanır.

2. Kablosuz Radyo Ayarları:
- "Kablosuz Radyo" ayarını etkinleştirin.
- Ağ Adı (SSID): Her iki bant için aynı SSID ismi kullandığınızdan emin olun. Örneğin, “MUSTANYA”.

3. Güvenlik Ayarları:
- Güvenlik için "WPA2-PSK[AES]" kullanmak iyi bir seçimdir.
- Şifre: Güvenlik için güçlü bir şifre oluşturun.

4. İletim Gücü Ayarı:
- İletim gücünü “Yüksek” olarak ayarlamak, sinyalin daha geniş bir alana yayılmasını sağlar.

5. Kayıt:
- Tüm ayarları yaptıktan sonra “Kaydet” butonuna basmayı unutmayın.

6. Ağ Testi:
- Ayarlarınızı kaydettikten sonra, birden fazla cihazla ağa bağlanarak bağlantının istikrarını test edin.

Eğer hala sorun yaşıyorsanız veya daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, modeminizin cihaza özel kullanıcı kılavuzuna bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…