Jarvis

Başarılı
Yer
İstanbul
TP-Link BE65 alarak direkt harici ONT ile direkt interneti kendisinden alıyorum. 2'li paket BE25 aldım, ancak Mesh modda BE25'lerin bulunduğu odada yani salonda ancak 500 Mbps alabiliyorum. BE25'lerden birini ethernet backhaul olarak BE65'e bağladım ama sonuç yine değişmedi.

Sorun ne olabilir sizce? Wifi 7 MLO oldukça kullanışlı bir olaymış gerçekten Intel BE200 ile bu deneyimi yaşamak harika ancak evin diğer odalarında özellikle salonda minimum 800 Mbps almak istiyorum. ROG Rapture GT6 ile alabiliyordum ancak kendisinde anlamadığım bir şekilde yaptığım ayarlar kaydolmuyor, bu yüzden TP-Link serisini seçtim, deneyimliyorum.

TP-Link BE65 alarak direkt harici ONT ile direkt interneti kendisinden alıyorum. 2'li paket BE25 aldım, ancak Mesh modda BE25'lerin bulunduğu odada yani salonda ancak 500 Mbps alabiliyorum. BE25'lerden birini ethernet backhaul olarak BE65'e bağladım ama sonuç yine değişmedi.

Sorun ne olabilir sizce? Wifi 7 MLO oldukça kullanışlı bir olaymış gerçekten Intel BE200 ile bu deneyimi yaşamak harika ancak evin diğer odalarında özellikle salonda minimum 800 Mbps almak istiyorum. ROG Rapture GT6 ile alabiliyordum ancak kendisinde anlamadığım bir şekilde yaptığım ayarlar kaydolmuyor, bu yüzden TP-Link serisini seçtim, deneyimliyorum.
BE65 'in yanında kablosuz olarak ne kadar hız alıyorsunuz? Diğerlerinin yanında yaptığınız testi eğer Speedtest üzerinden yaptıysanız farklı serverlar da denediniz mi?

BE65 'in yanında kablosuz olarak ne kadar hız alıyorsunuz? Diğerlerinin yanında yaptığınız testi eğer Speedtest üzerinden yaptıysanız farklı serverlar da denediniz mi?
BE65'in yanında minimum 920 mbps alıyorum, farklı server denemedim kaldı ki en yakın sunucu Turkcell-İstanbul 2 km görünüyor.

Yakınlıktan bağımsız olarak bazen sunuculardan kaynaklı durumlar olabiliyor. Başka diğer sunucuları da deneyebilirsiniz.
Açıkçası çok değiştiğini söyleyemem. Fast de aynı sonucu veriyor. Deco birimlerini iade edip düzgün bir router mı yönelmeliyim dersiniz?

Be25 decoların kablosuz ayarları hangi şekilde kanal, genişliği vb.
Appten tek bir şekilde görebiliyorum, nereden görünüyor bu?

Açıkçası çok değiştiğini söyleyemem. Fast de aynı sonucu veriyor. Deco birimlerini iade edip düzgün bir router mı yönelmeliyim dersiniz?

Appten tek bir şekilde görebiliyorum, nereden görünüyor bu?

Wireless settingsde olmalı, BE65 ile aynı ayarda ise bir sorun olmamalı.

Dosya Ekleri

• IMG_0616.webp
    IMG_0616.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_0617.webp
    IMG_0617.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_0618.webp
    IMG_0618.webp
    16 KB · Görüntüleme: 79
Be25'lerin kanalını 69 olarak ayarlayın.
Çok yakınında ne kadar hız alıyorsunuz peki?

Sonuçta Wi-Fi 7 cihazlar bunlar. Belittiğiniz yüksek hızları vermemesi için bir neden yok. O kararı vermeden önce Tp-link destek ekibi ile iletişim kurmanız çözüm için sonuç verebilir belki.