Sırayla:

2.4&5 GHz, 6 GHz ve MLO ağı ayarları. BE25 320 MHz desteklemiyor bu arada ve triband değil BE65 gibi.
Dibinde BE65'ten minimum 920 küsur, salonda ise yani BE25'ten 450 Mbps alıyorum. Ana deco BE65 olduğu için onda ne ayarladıysam hepsi o oluyor. Ayrıca kanal 69 sadece 6 GHz'de, o da sadece BE65'de mevcut.

Sonuçta Wi-Fi 7 cihazlar bunlar. Belittiğiniz yüksek hızları vermemesi için bir neden yok. O kararı vermeden önce Tp-link destek ekibi ile iletişim kurmanız çözüm için sonuç verebilir belki.
TP-Link'ten olumsuz yanıt aldığım ve çözemediğim senaryoda, öneriniz ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dibinde BE65'ten minimum 920 küsur, salonda ise yani BE25'ten 450 Mbps alıyorum. Ana deco BE65 olduğu için onda ne ayarladıysam hepsi o oluyor. Ayrıca kanal 69 sadece 6 GHz'de, o da sadece BE65'te mevcut.

Anladım belki de deco25 yetersiz kalıyordur,
BE65 ile salondan kaç alıyorsunuz?
Bende kullanıyorum sanırım ben önermiştim.
Evin en uzak odasında (35m) 800 altına inmiyor Wi-Fi 7 cihaz ile.

Anladım belki de deco25 yetersiz kalıyordur,
BE65 ile salondan kaç alıyorsunuz?
Bende kullanıyorum sanırım ben önermiştim.
Evin en uzak odasında (35m) 800 altına inmiyor Wi-Fi 7 cihaz ile.

Salonda Wi-Fi 7 olan cihazla yine 880 falan alıyorum ama Wi-Fi 6-7 olmayan bir cihazla 324 Mbps aldım şu an salondan BE65 arasındaki bağlantıdan. Ne yapmam gerek çözemedim artık gerçekten.

Wi-Fi 4~ 100/200mbps - Wi-Fi 5 ~ 300Mbps - Wi-Fi 6 700Mbps.
Wi-Fi 6 cihaz varsa alabileceğiniz maksimum hız 700 civarı olacaktır.
BE65 ile ilgili değil alıcı ile alakası var yani.
Zaten TP-Link markasında en iyi Wireless performansı BE65 ve BE85'te bulunuyor.

Wi-Fi 4~ 100/200mbps - Wi-Fi 5 ~ 300Mbps - Wi-Fi 6 700Mbps.
BE65 ile ilgili değil alıcı ile alakası var yani.
Zaten TP-Link markasında en iyi Wireless performansı BE65 ve BE85'te bulunuyor.
BE25'leri iade edip bir adet daha BE65 alıp onu salona koysam?

BE25'leri iade edip bir adet daha BE65 alıp onu salona koysam?

Tamamen size kalmış her yerde en yüksek tam hızı almak istiyorsanız alabilirsiniz, fakat Wi-Fi teknolojisinin azizliğinden kurtulamazsınız. Verici kadar alıcı cihazda önemli, şu an zaten WI-FI4 kullanan cihaz kalmamıştır diye düşünüyorum WI-FI5 ile 300Mbps Wi-Fi 6 ile 700Mbps alırsınız.

Wi-Fi 6 Deco ve laptop ile 900 mbps civarı alıyorum. 160 MHz ya da 80 MHz özelliğine sahip olup olmadığına göre ciddi fark ediyor.

Wi-Fi 7 router/mesh deneyimim maalesef yok. Ancak parasını verdiğiniz bir üründen de karşılığını almayı beklemeniz çok doğal. Diğer Wi-Fi 7 ürünleri kullanan üyelerin deneyimleri bu konuda daha sağlıklı olacaktır.

Son düzenleme:
Wi-Fi 6 Deco ve laptop ile 900 Mbps civarı alıyorum. 160 MHz'ya da 80 MHz özelliğine sahip olup olmadığına göre ciddi fark ediyor.

Wi-Fi 7 router/mesh deneyimim maalesef yok. Ancak parasını verdiğiniz bir üründen de karşılığını almayı beklemeniz çok doğal. Diğer Wi-Fi 7 ürünleri kullanan üyelerin deneyimleri bu konuda daha sağlıklı olacaktır.

Wi-Fi (6) (e değil) 160MHz ile 750'yi geçmiyor kağıt üzerindeki ile pratik farklı.
Sizin 900 almanız büyük ihtimal laptop alıcısının güçlü olmasından dolayı fakat 900 hiç sanmıyorum, telefon ile nasıl?

Ana Deco'ya kablo ile bağlı uydu Deco (X50) yanında kablosuz olarak şimdi yaptığım test. Iphone 15 Pro ile geçenlerde yaptığımda 890 mbps hız aldım. Diğer Wi-Fi 6 destekli telefonlar ile 600-700 mbps civarı.

Laptop Wi-Fi kartı ise Intel AX201.

Dosya Ekleri

• speed.webp
    speed.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 67
Ana Deco'ya kablo ile bağlı uydu Deco (X50) yanında kablosuz olarak şimdi yaptığım test. iPhone 15 Pro ile geçenlerde yaptığımda 890 Mbps hız aldım. Diğer Wi-Fi 6 destekli telefonlar ile 600-700 Mbps civarı.

Laptop Wi-Fi kartı ise Intel AX201.

Anladım, dediğim gibi Wi-Fi 6 telefonlar ile 700 geçmiyor. Wi-Fi 6 routerda S24 Ultra Wi-Fi 7 cihaz ile 870leri görüyorum bende.
Masaüstü alıcı ile test etmedim hiç fakat alıcı güçlü olduğu için.