Merhaba,
Oturduğum evde maalesef ki duvardan internet çıkışı sadece salonda yer alıyor bu sebepten dolayı modemi salonda kullanıyor. Bu sebepten dolayı bilgisayarda yüksek performanslı bir internet kullanmak için mesh sistem aldım. Bunun içinde TP-Link deco X10 cihazlarından aldım birisi modemin yanında diğeri ise 2 oda yanda bilgisayarımın yanında bulunyor. İnterneti bilgisayarıma deco mesh X10'dan direkt Ethernet kablosu ile bağlıyorum.
İnternet tarifem 1000/50'lik deco üzerinden bağlandığımda bilgisayarım 350 Mbit bandında internet hızı alıyor aradaki mesafeyi göz önünde bulundurduğumda benim için uygun ancak hız testlerinde de gördüğüm üzere ping değerim 3-4 iken download latency değerim sabit kalmıyor 20'lerden başlayıp 80-90'lara kadar çıkıyorum. Sanırım bundan sebepki CS2 oynarken bazen 4-5 dakikada bir saniyelikte olsa ping değerim 160'lara kadar çıkıyor ve hemen tekrardan düşüyor.
Buna nasıl bir çözüm bulabilirim aradaki mesafeden dolayı bu normal midir yoksa bunu indirgemenin bir yolu var mıdır?