merhaba,
Cihazların geliştiricisi olarak buradayım. Öncelikle kilit açma ve flashlama yöntemleri konusunda detay veremiyorum, bu hem yasal hem de ticari nedenlerden dolayı. Ancak
yüklenebildiği için ilana koyabildik; bu konuda somut sonuçlar ortada. İsteyene video da paylaşırım. Zira GitHub OpenWrt pull requests kısmında, emreyavuzalp diye aratıp geliştirdiğim ve OpenWrt'ye eklettiğim diğer cihazlara bakabilirsiniz.
TP-Link Archer AX80(u-boot layout versiyon da pr da bekliyor)
TP-Link BE450(sadece u-boot layout ana geliştirici ben değilim)
ASUS RT-AX52 Pro.
Ruijie'nin RG-EW7200BE Pro Wi-Fi 7(bu pr da yok henüz, %100 kendim geliştirdim)
İsteyene her türlü video vs de atabilirim. Fakat perakende yani tekli satışa açık değil şu an için. Bu konuda daha fazla detay veremiyorum şimdilik. Bu stabilite olması açısından da daha iyi. Ne kadar uzun süre test, o kadar sağlam cihazlar.
Bu cihazlar
Türk Telekom anlaşması dışında ithal edilmiş stoklardır. İthalatçı firma ile Türk Telekom arasındaki anlaşma feshedildi. Dolayısıyla bu cihazlarda Türk Telekom hak iddia edemez. Cihazlar OpenWrt olmasa normalde atıl kalacaktı. Biz de bu cihazlara
hiçbir şekilde orijinal ISP yazılımı yüklemiyoruz; tamamen kendi geliştirdiğimiz Custom OpenWrt imajlarını kullanıyoruz. 2-3 aydır da stabilite üzerine yoğun uğraşıyorum. Beklediğimin ötesinde bir stabilite oldu, 3-4 ayrı kişiye dağıttım test için, oldukça stabil çalışıyor 2-3 haftadır hepsi.
önemli uyarı:kiralık Türk Telekom cihazlarınıza bu imajı yüklemeyin gelecekte. Operatör kiralık cihazlarda ciddi yasal sorunlar yaşayabilirsiniz. Ve bu bize de sorun yaşatır. Olmaz demeyin burası Türkiye.
Bilgi eksikliğiniz var. Bu cihazları normal insanlar portluyor sonuçta. Birisi portluyor, eğer yeterince stabilse OpenWrt'ye pr açabiliyor, açmayabiliyor da kendisi kullanmak istiyorsa kişi. En nihayetinde OpenWrt'ye eklenecek bu cihazlar. Güvenmeyin diye bir şey demeniz abesle iştigal, dediğim gibi normal insanlar yazıyor bu kodları. Birileri de sonradan denetliyor, kod iyi görünüyor deyip sisteme ekliyor. O zaman hiçbir program kullanmayın bu programları tanrıçalar falan yazmıyor.
Mesaj düzenleme yok galiba forumda. Neyse format bozuldu buraya yazıyorum:
merhaba,
Cihazların geliştiricisi olarak buradayım. Öncelikle kilit açma ve flashlama yöntemleri konusunda detay veremiyorum, bu hem yasal hem de ticari nedenlerden dolayı. Ancak
yüklenebildiği için ilana koyabildik; bu konuda somut sonuçlar ortada. İsteyene video da paylaşırım. Zira GitHub OpenWrt pull requests kısmında, emreyavuzalp diye aratıp geliştirdiğim ve OpenWrt'ye eklettiğim diğer cihazlara bakabilirsiniz.
TP-Link Archer AX80(u-boot layout versiyon da pr da bekliyor)
TP-Link BE450(sadece u-boot layout ana geliştirici ben değilim)
ASUS RT-AX52 Pro.
Ruijie'nin RG-EW7200BE Pro Wi-Fi 7(bu pr da yok henüz, %100 kendim geliştirdim)
İsteyene çalıştığına dair her türlü video vs de atabilirim. Fakat perakende yani tekli satışa açık değil şu an için. Bu konuda daha fazla detay veremiyorum şimdilik. Bu stabilite olması açısından da daha iyi. Ne kadar uzun süre test, o kadar sağlam cihazlar.
Bu cihazlar
Türk Telekom anlaşması dışında ithal edilmiş stoklardır. İthalatçı firma ile Türk Telekom arasındaki anlaşma feshedildi. Cihazlar OpenWrt olmasa normalde atıl kalacaktı. Biz de kendi geliştirdiğimiz Custom OpenWrt imajlarını kullanıyoruz. 2-3 aydır da stabilite üzerine yoğun uğraşıyorum. Beklediğimin ötesinde bir stabilite oldu, 3-4 ayrı kişiye dağıttım test için, oldukça stabil çalışıyor 2-3 haftadır hepsi.
önemli uyarı:kiralık Türk Telekom cihazlarınıza bu imajı yüklemeyin gelecekte. Operatör kiralık cihazlarda ciddi yasal sorunlar yaşayabilirsiniz.
@nnomad adlı arkadaşa cevaben;
Bilgi eksikliğiniz var. Bu cihazları normal insanlar portluyor sonuçta. Birisi portluyor, eğer yeterince stabilse OpenWrt'ye pr açabiliyor, açmayabiliyor da kendisi kullanmak istiyorsa kişi. En nihayetinde OpenWrt'ye eklenecek bu cihazlar. Güvenmeyin diye bir şey demeniz abesle iştigal, dediğim gibi normal insanlar yazıyor bu kodları. Birileri de sonradan denetliyor, kod iyi görünüyor deyip sisteme ekliyor.