EX520v Github Repo Üzerinde imajlar ve teknik dokümantasyon paylaşıldı. Adım adım kurulum adımlarını tahmini olarak bu ay sonuna doğru GitHub reposunda ve burada yayınlayacağım.

Şu aşamada kurulumla ilgili sunabileceğim tek yöntem; ileri düzey kullanıcıların UART bağlantısı ve tftpboot aracılığıyla initramfs imajını boot ettikten sonra, sysupgrade -n komutuyla sysupgrade imajını yükleyerek cihazı çalıştırmalarıdır. Paylaşılacak kurulum adımlarında ise UART erişimine veya herhangi bir lehim işlemine ihtiyaç duyulmayan bir yöntem hedeflenmektedir. Kurulum rehberinin bu ayın sonuna doğru yayınlanacak olmasının temel sebebi bu kolay kurulum sürecinin tamamlanmasıdır.

Uart pinout paylaşır mısınız. Bugün kurulum denemek istiyorum.

Pinout bilgisini aşağıdaki görselde görebilirsiniz; ancak RX ve TX sinyallerinin bu pinlere ulaşması için iki farklı pad'i köprüleyerek lehimlemeniz gerekiyor. Elimdeki cihazların kasasını kapattığım için tekrar açmak oldukça zahmetli olacak. Bu yüzden, görselde gördüğünüz UART pinlerinin bulunduğu bölgenin yüksek kaliteli bir fotoğrafını paylaşabilir misiniz? Böylece birbirine köprülemeniz gereken noktaları işaretleyip iletebilirim.

UART pinlerini lehimlemeniz şart değil. Görseldeki pinlere erkek headerlı jumper kablonun uçlarını sıkıca oturtup üzerine bir sigara paketi (veya benzeri ağırlık) koymanız çoğu zaman yeterli olur. Ben port süresince birden fazla deneme yapacağım için pinleri lehimledim.

Bootloader içinde TFTP ile initramfs imajını belleğe çekip boot edin:
Bash:
tftpboot 0x46000000 openwrt-mediatek-filogic-tplink_ex520v-initramfs-kernel.bin
bootm 0x46000000

Cihaz initramfs ile açıldıktan sonra sysupgrade imajını SCP ile /tmp/ dizinine atın ve SSH üzerinden NAND’e yazın:
Bash:
sysupgrade -n /tmp/openwrt-mediatek-filogic-tplink_ex520v-squashfs-sysupgrade.bin

Bu komut sysupgrade imajını NAND’e yazar ve görseldeki bölümlemeyi kalıcı hâle getirir; işlem tamamlandıktan sonra cihaz NAND üzerinden OpenWrt boot eder.

1788491617596.webp

1788492599220.webp

(HW Offloading)
1788493045798.webp

Son düzenleme: