TP-Link EX530v Router 100 Mbps'i geçmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Duyguş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 365

Duyguş

Çalışkan
Selam, 1-2 saat önce Superonline'dan geldiler ve yeni TP-Link EX530v Wi-Fi 6 modemi taktılar. İnternet 1000 Mbps olduğu halde şu an hem Ethernet, hem de Wi-Fi ile denedim 100'ü geçmiyor. Neden olabilir bu?

Selam, 1-2 saat önce Superonline'dan geldiler ve yeni TP-Link EX530v Wi-Fi 6 modemi taktılar. İnternet 1000 Mbps olduğu halde şu an hem Ethernet, hem de Wi-Fi ile denedim 100'ü geçmiyor. Neden olabilir bu?

Superonline yine şaşırtmıyor, portlar Fast Ethernet modunda ise 100Mbps verir Max.

İfadeler: 144
Lan1 1000MBPS olarak gözüküyor ama dediğiniz nedir?

İhtimaller: Bilgisayar Max 100 destekliyor, modemde sorun var, ISS profili 1000MBPS değil. 1000MBPS tarife olduğuna emin misin? Upload olarak ne çıkıyor?

İfadeler: 144
İhtimaller: Bilgisayar Max 100 destekliyor, modemde sorun var, ISS profili 1000MBPS değil. 1000MBPS tarife olduğuna emin misin? Upload olarak ne çıkıyor?

Eski modemde alıyordum 900 Mbps civarı. İlk modem takıldığında 930'ları gördüm Speedtest'te sonra 9 Mbps'i geçmemeye başladı internet. Ben de reset attım modeme. Artık 100 Mbps'i geçmiyor. Paket 1000/50.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bina altyapısı en fazla 100 Mbps destekliyor olabilir, bizim binada öyle mesela şubeye adresi söyleyerek sorduğumda sizi 1000MBPS tarifeye geçirelim diyorlar fakat 100'den üstünü kullanamıyoruz altyapıdan dolayı.

Eski modemde alıyordum 900 Mbps civarı. İlk modem takıldığında 930ları gördüm Speedtest'te sonra 9 Mbps'i geçmemeye başladı internet bende res attım modeme. Artık 100Mbps'i geçmiyor. Paket 1000/50

Modeme altındaki küçük deliğe 10sn basılı tutarak tekrar reset atmayı dene.

Hala olmuyorsa router bozuk değiştirsinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ONT ve Router arasındaki kabloda problem var yüksek ihtimal. Reset atsanız da sorun yüksek ihtimal tekrarlayacaktır. 1-2 gün izleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…