Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mrkurtuldu

Çalışkan
Arkadaşlar, yakında ev değiştireceğim. Taşındığım yerde TurkNet altyapısı olmadığından Superonline kullanmak zorundayım. Halihazırda TV+ kutusu ile hizmet alıyorum.

Sorum şu: Kendim alıp takacağım TP-Link MR90X router ile TV+ kutusunu kullanabilir miyim?
Birkaç yerde bunun mümkün olmadığını okudum. Ancak MR90X’ten Ethernet kablosu ile çıkış alıp, Superonline’ın verdiği modeme bağlarsam TV+ kutusunu kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Müşteri temsilcisinin söyledikleri kısmen doğru, Superonline fiber internet bağlantısını genellikle kendi verdiği ONT ve router ile sağlar. Sadece kendi router'larını desteklediklerini söyleseler de, doğru yapılandırma ile farklı modemler de çalışabilir. Yani eğer sen TV+ kullanmaya devam etmek istiyorsan, Superonline’ın kendi modemini devreden çıkarma. MR90X’i köprüleme veya router olarak Superonline modeme bağlayarak kullanabilirsin. Doğrudan MR90X ile fiberi yönetmek teknik olarak mümkün ama uğraşlıdır ve TV+ çalışmayabilir.
MR90X'i ana router yapıp, Superonline modemi de TV+ için Switch gibi kullanabilirsin. İnterneti MR90X üzerinden kullanırsın. MR90X'ten bir Ethernet çıkışını, Superonline'ın verdiği modeme bağlarsın. TV+ kutusunu da Superonline modeme bağlarsın.

Ben de bunu düşündüm ve mantık olarak işe yaraması gerekiyor fakat Superonline ile görüştüm fiber internetlerini başka modem ile kullanamayacağımı söylediler. Bu doğru mu yoksa konuştuğum temsilci mi yanlış bilgi verdi, bir fikrim yok. Böyle bir şey mümkün mü?

Müşteri temsilcisinin söyledikleri kısmen doğru, Superonline fiber internet bağlantısını genellikle kendi verdiği ONT ve router ile sağlar. Sadece kendi router'larını desteklediklerini söyleseler de, doğru yapılandırma ile farklı modemler de çalışabilir. Yani eğer sen TV+ kullanmaya devam etmek istiyorsan, Superonline’ın kendi modemini devreden çıkarma. MR90X’i köprüleme veya router olarak Superonline modeme bağlayarak kullanabilirsin. Doğrudan MR90X ile fiberi yönetmek teknik olarak mümkün ama uğraşlıdır ve TV+ çalışmayabilir.

Çözüm
Müşteri temsilcisinin söyledikleri kısmen doğru, Superonline fiber internet bağlantısını genellikle kendi verdiği ONT ve router ile sağlar. Sadece kendi router'larını desteklediklerini söyleseler de, doğru yapılandırma ile farklı modemler de çalışabilir. Yani eğer sen TV+ kullanmaya devam etmek istiyorsan, Superonline'ın kendi modemini devreden çıkarma. MR90X'i köprüleme veya router olarak Superonline modeme bağlayarak kullanabilirsin. Doğrudan MR90X ile fiberi yönetmek teknik olarak mümkün ama uğraşlıdır ve TV+ çalışmayabilir.

MR90X asıl amacı OpenWrt Zapret kurup sitelere erişmek. Bunu dediğiniz gibi Superonline modeme takarak kullanırsam Zapret çalışır mı? Sitelere erişim sağlayabilir miyim?

Tamamdır hocam teşekkürler, peki bu yapılandırma hakkında bilginiz var mı siz biliyor musunuz? Bilmiyorsanız internette kaynak var mıdır, ne diye aratacağım bilmiyorum çünkü.
Detaylı olarak bilmiyorum çünkü şema olarak fikir yürütebilsem de bire bir işlemi yapmadım. Ancak konu açarsanız buradan birlikte ilerleriz. Ayrıca yapay zeka adım adım yardımcı oluyor tüm detaylarıyla oraya yazabilirsiniz.