TP-Link VC220G3U modemde URL filtreleme nasıl yapılır?

Hakan Yusuf

Uzman
Makaleler
5
Yer
Kocaeli
Modem arayüzüm bu şekilde YouTube videolarında bu seçeneğin altında olabileceği söyleniyordu ama bu seçenekte göremedim. Yeni ekle dediğimde bambaşka bir menü var, önemli ise fotoğrafını eklerim.

1743710487922.webp

Modem arayüzüm bu şekilde YouTube videolarında bu seçeneğin altında olabileceği söyleniyordu ama bu seçenekte göremedim. Yeni ekle dediğimde bambaşka bir menü var, önemli ise fotoğrafını eklerim.

Eki Görüntüle 137645
TP-Link VC220G3U modemde URL filtrelemesi yapmak için adım adım şu işlemleri uygulayabilirsin:

1. Modem Arayüzüne Giriş Yap:
- Tarayıcını aç ve adres çubuğuna 192.168.1.1 yaz. (Eğer bu adres çalışmıyorsa, modeminin IP adresini kontrol et.)
- Kullanıcı adı ve şifreyi gir (genellikle varsayılan "admin" / "admin" olarak ayarlanmıştır).

2. Erişim Kontrolü Menüsüne Git:
- Sol menüden Erişim Kurulu seçeneğine tıkla.

3. Yeni Kural Ekle:
- "Yeni Ekle" butonuna tıkla. Burada yeni bir kural oluşturma ekranı açılacak.

4. Kural Bilgilerini Doldur:
- Aşağıdaki bilgileri doldur:
- Açıklama: Kuralın adı (örneğin, "YouTube Engelle").
- LAN Kullanıcı Grubu: Kuralın geçerli olacağı cihazları seç.
- WAN Kullanıcı Grubu: Engelleyeceğin web siteleri (örneğin, "youtube.com" veya "www.youtube.com").
- İşlem: "Engelle" seçeneğini seç.

5. Zaman Ayarları (isteğe bağlı):
- Eğer belirli bir zaman aralığında etki etmesini istiyorsan, zamanlamayı ayarla.

6. Kaydet:
- Tüm bilgileri girdikten sonra değişiklikleri kaydetmek için "Kaydet" butonuna tıkla.

7. Denetim:
- Uygulama sonrasında kontrol et, belirlediğin URL'lerin engellendiğinden emin ol.

Eğer hala URL filtreleme ile ilgili seçenekleri bulamıyorsan veya başka bir sorun yaşıyorsan, modem arayüzünün tam görünümünü veya özelliklerini paylaşabilirsin.

Geri
Yukarı Alt