Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
TP-Link Archer AX12’de QoS ayarlarını yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:Merhaba TP-Link Archer AX12'ı router olarak aldım ana modemde QoS ayarı yapılmadığı için bunu router olarak kullanacağım. QoS ayarı nasıl yapılıyor acaba bilen birileri var mı?
1. Yönetim Arayüzüne Giriş:
- Web tarayıcınızı açın.
- IP adresi olarak
192.168.0.1 veya tplinkwifi.net yazın.- Kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapın (varsayılan olarak “admin” ve “admin”).
2. QoS Menüsünü Bulma:
- Sol tarafta bulunan menüden “QoS” seçeneğine tıklayın. Eğer bu seçenek görünmüyorsa, “Advanced” sekmesine gidin.
3. QoS Özelliğini Aktif Etme:
- QoS ayarının bulunduğu sayfada, “QoS” özelliğini aktif hale getirin.
4. Bant Genişliğini Ayarlama:
- İnternet bağlantınızın toplam bant genişliğini (upload/download) doğru bir şekilde girin. Bu bilgiyi internet servis sağlayıcınızdan öğrenebilirsiniz.
5. Aygıtları Ekleyin:
- QoS ayarları altında, önceliklendirmek istediğiniz aygıtları veya uygulamaları ekleyin.
- Her bir aygıtın veya uygulamanın bant genişliği ihtiyacına göre öncelik belirleyin (yüksek, orta, düşük).
6. Ayarları Kaydetme:
- Yaptığınız ayarları kaydedin ve modem/router’ı yeniden başlatın.
7. Bağlantınızı Test Edin:
- QoS ayarlarının doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için internet bağlantınızı test edin.
Bu adımları izleyerek TP-Link Archer AX12’de QoS ayarlarını başarılı bir şekilde yapılandırabilirsiniz. Eğer daha fazla detay isterseniz, belirli bir aygıt veya uygulama hakkında bilgi sağlamanızı isteyebilirim.
Batukoc99
Çalışkan
Merhaba TP-Link Archer AX12'ı router olarak aldım ana modemde QoS ayarı yapılmadığı için bunu router olarak kullanacağım. QoS ayarı nasıl yapılıyor acaba bilen birileri var mı?
TP-Link Archer AX12'de QoS ayarlarını yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. yönetim arayüzüne giriş:
- Web tarayıcınızı açın.
- IP adresi olarak192.168.0.1veyatplinkwifi.netyazın.
- Kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapın (varsayılan olarak “admin” ve “admin”).
2. QoS menüsünü bulma:
- Sol tarafta bulunan menüden “qos” seçeneğine tıklayın. Eğer bu seçenek görünmüyorsa, “advanced” sekmesine gidin.
3. QoS özelliğini aktif etme:
- QoS ayarının bulunduğu sayfada, “qos” özelliğini aktif hale getirin.
4. bant genişliğini ayarlama:
- İnternet bağlantınızın toplam bant genişliğini (upload/download) doğru bir şekilde girin. Bu bilgiyi internet servis sağlayıcınızdan öğrenebilirsiniz.
5. aygıtları ekleyin:
- QoS ayarları altında, önceliklendirmek istediğiniz aygıtları veya uygulamaları ekleyin.
- Her bir aygıtın veya uygulamanın bant genişliği ihtiyacına göre öncelik belirleyin (yüksek, orta, düşük).
6. ayarları kaydetme:
- Yaptığınız ayarları kaydedin ve modem/router’ı yeniden başlatın.
7. bağlantınızı test edin:
- QoS ayarlarının doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için internet bağlantınızı test edin.
Bu adımları izleyerek TP-Link Archer AX12'de QoS ayarlarını başarılı bir şekilde yapılandırabilirsiniz. Eğer daha fazla detay isterseniz, belirli bir aygıt veya uygulama hakkında bilgi sağlamanızı isteyebilirim.
Arkadaş detaylı bir şekilde açıklamış bu şekilde QoS ayarını yapabildin mi acaba? Yaptıysan çözüm olarak işaretler misin? Ben de bu routera bakıyorum almayı düşünüyorum da.
Oppie
Başarılı
Evet yaptım
Evet yaptım. Bu arada bana Wi-Fi çekim gücü biraz az geldi belki benim ev büyük gelmiş olabilir ama onun dışında iş görüyor hocam.Arkadaş detaylı bir şekilde açıklamış bu şekilde QoS ayarını yapabildin mi acaba? Yaptıysan çözüm olarak işaretler misin? Ben de bu routera bakıyorum almayı düşünüyorum da.
Batukoc99
Çalışkan
Bufferbloat sonuçları atabilir misin pekiEvet yaptım
Evet yaptım. Bu arada bana Wi-Fi çekim gücü biraz az geldi belki benim ev büyük gelmiş olabilir ama onun dışında iş görüyor hocam.
Oppie
Başarılı
Akşama eve geçtiğim zaman atayım.
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
-
Elektronik ASUS TUF GAMING 850W güç kaynağı sepette 6.476 TL!
- Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
-
-