TP-Link VN020-G2U 8-10 dakikada bir resetleniyor

Deelex64

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, açıkçası çok ilginç bir sorunla karşılaşıyorum.

Sabah Türk Telekom'u arayıp arıza kaydı açtıracağım ama ondan önce yardımınıza ihtiyacım var.
Modemin markası ve modeli Türk Telekom klasiği TP-Link VN020-G2U.
Son 2-3 gündür bu sorunu yaşamaktayım, modemi sıfırladım, kabloya baktım hatta oynattım bile (1 hafta önce kabloyu yeni yaptırdım daha doğrusu kablo kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü çok düzenli şekilde çalışıyor hız kaybı vs yok.), farklı ayarlar denedim, farklı adaptör taktım ama ne fayda; modem çok düzenli bir şekilde 8-10 dakikada bir kendini resetliyor, DSL ışığı yanarak yeniden bağlanıyor ve böylece sonsuz döngüye giriyor. Ne yaparsam yapayım düzelmedi.
Bu sorun nelerden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemin arayüzünde günlük sayfası varsa hata-kritik düzeyinde bir akışın olup olmadığına bakın.

Firmware sorunu veya donanım hasarı olabilir. Modemin arayüzünde log kayıtları varsa gönderin lütfen bakalım.

Modemin arayüzünde günlük sayfası varsa hata-kritik düzeyinde bir akışın olup olmadığına bakın.

Firmware sorunu veya donanım hasarı olabilir. Modemin arayüzünde log kayıtları varsa gönderin lütfen bakalım.

Araştırdım ve karıştırdım, bakmadığım yer kalmadı sanırım modemde günlük&log kayıtları özelliği yok yani varsayılan olarak kısıtlı olduğunu düşünüyorum ne yazık ki sonuç olarak özellik bulunmuyor diyebilirim.

Arıza kaydı oluşturun hocam. Sorunun modem kaynaklı olduğu çok açık. Firmware bozulmuş olabilir.

Arıza kaydı oluşturun hocam. Sorunun modem kaynaklı olduğu çok açık. Firmware bozulmuş olabilir.

Şöyle bir şey fark ettim hocam.
Modeme sadece bilgisayar bağlı kalırsa ve Techolay'da gezersem 15 dakika dayanıyor.
Bu sefer bilgisayar ve telefon bağlıyken 8 dakikaya düşüyor.
Sadece bilgisayar üzerinden bir 5 GB'lik dosya indirmesi yapayım diyorum 1 dakika dayanıyor.

Modem sıfırlama öncesi 6-7 cihaz bağlıydı, 5 dakikada bir yeniden başlatıyordu.

Yani dediğiniz gibi sorun modemde, arıza kaydı açmaktan başka çare yok teşekkür ediyorum.

Sürelerde değişiklikler olmuş demek ki donanımsal kaynaklı. Çünkü kısa devre arttıkça ısı arttıkça korumaya geçiyor demek ki. Sorun kablosuz anten bobinlerinen kaynaklı. Cihaz sayısı arttıkça ağdaki yük artar. İndirme yaptığınızda 1 dakikada kapanmasıda bu yüzden. Bu arızaysa, tamiri çok zor veya imkansız çünkü antenler bu tip modemlerde anakarta gömülüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…