Çözüldü TP-Link VR2800 modeme VDSL bağlantısı için GE800 router nasıl bağlanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Modem TT VDSL'e PPPoE ile bağlı. Modeme WAN portundan router ın WAN portu arasında Ethernet kabloyla ve dinamik IP bağlantısıyla bağlanıyorum. İnternet bu şekilde geliyor. Benim yapamadığım ise routerı PPPoE ile bağlamak, fakat bağlanmıyor.

Çözüm
Konumu nihayet çözüme kavuşturdum bugün. Modemi yeni bağlantı ayarından köprü görevine ayarladım ve router modemin Ethernet portlarından (WAN olursa daha iyi) birine takılıyken PPPoE ayarlaması yani kullanıcı adı şifre ve diğer ayarları da yaptıktan sonra artık router VDSL2 modemden PPPoE olarak bağlantıyı sağladı. Bu konunun çözümü bu.
TP-Link VR2800 modeme VDSL bağlantısı için GE800 router’ınızı PPPoE ile bağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Ayarlarını Kontrol Edin:
- TP-Link VR2800 modem arayüzüne giriş yapın (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 yazarak).
- Kullanıcı adı ve şifreyi girin (genellikle admin/admin).

2. Modemden Router’a Bağlantıyı Yapılandırın:
- Modemin arayüzünde "WAN" ayarlarına gidin.
- "Connection Type" olarak PPPoE seçin.
- ISP’nizden aldığınız kullanıcı adı ve şifreyi girin.
- Değişiklikleri kaydedin.

3. GE800 Router Ayarlarını Açın:
- GE800 router’ınızın arayüzüne giriş yapın (genellikle tarayıcıda 192.168.0.1 yazarak).
- Kullanıcı adı ve şifreyi girin (genellikle admin/admin).

4. WAN Ayarlarını Yapılandırın:
- Router arayüzünde "Internet" veya "WAN" ayarlarına gidin.
- "Connection Type" olarak PPPoE seçin.
- Modem ayarlarındaki aynı kullanıcı adı ve şifreyi buraya da girin.
- "Connect on Demand" veya "Always On" seçeneklerini uygun şekilde ayarlayın.
- Değişiklikleri kaydedin.

5. Ethernet Kablolarını Bağlayın:
- Modemden çıkan Ethernet kablosunun bir ucunu GE800 router’ın WAN portuna, diğer ucunu modem üzerinde bulunan herhangi bir LAN portuna bağlayın.

6. İnterneti Test Edin:
- GE800 router ile bağlı bilgisayardan veya cihazdan internet erişimini test edin.
- Eğer internet bağlantısı yoksa, modemi ve router’ı yeniden başlatmayı deneyin.

7. Gerekirse Farklı Bir Port Deneyin:
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, GE800 router’daki farklı WAN portlarını deneyebilir veya Ethernet kablonuzun sağlamlığını kontrol edebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek bağlantınızı başarıyla gerçekleştirebilmelisiniz. Eğer hala bir sorunla karşılaşıyorsanız, yeni detaylar sağlamanızı rica ederim.

Konumu nihayet çözüme kavuşturdum bugün. Modemi yeni bağlantı ayarından köprü görevine ayarladım ve router modemin Ethernet portlarından (WAN olursa daha iyi) birine takılıyken PPPoE ayarlaması yani kullanıcı adı şifre ve diğer ayarları da yaptıktan sonra artık router VDSL2 modemden PPPoE olarak bağlantıyı sağladı. Bu konunun çözümü bu.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…