Mustafa35US

Üyecik
TP-Link VC220-G3U modemine sahibim. Techolay ve Reddit formundaki konuyu inceledim fakat ne yaptıysam olmadı. PowerShell programı hata veriyor ve sanırım bu modemin Firmware sürümü ile alakalı. Şu an yüklü olan sürüm: 1.1.0 3.1.4 v6078.0 Build 240920 bu Firmware sürümünde nasıl root aktifleştirebilirim bir yolu var mı?

TP-Link VC220-G3U modemine sahibim. Techolay ve Reddit formundaki konuyu inceledim fakat ne yaptıysam olmadı. PowerShell programı hata veriyor ve sanırım bu modemin Firmware sürümü ile alakalı. Şu an yüklü olan sürüm: 1.1.0 3.1.4 v6078.0 Build 240920 bu Firmware sürümünde nasıl root aktifleştirebilirim bir yolu var mı?
GitHub üzerinden bu bağlantıdaki yazılımı indir.
Modeminin bütün bağlantılarını sök ve sadece güce bağla.
Programı çalıştır ve gerekli izinleri ver.
Grafik arayüzünden sol üst kısımlarda bağdaştırıcı seçimini göreceksin. Oradan ethernet seç, programı yeniden başlatman gerekecek.
Modemi başlat, modem tamamen boot edildikten sonra bir iğne ile "Reset" tuşuna yaklaşık 10 saniye basılı tut.
Bu adımdan sonra modemin arkasındaki portlardan "WAN" olan portla bilgisayarının Ethernet portunu CAT6 ile bağla.
Program bir süre sonra modemini görecek.
Ardından config keyler içerisinde root hesabı ile ilgili aramalar yap. (User, root, admin, sUser gibi)
Bu adımda yapay zekadan yardım da alabilirsin. Root hesabını aktifleştir ve CWMP erişimini tamamen kes, bu adım önemli. ISP'n, root hesabını açsan bile uzaktan config gönderebilir her reboot edildiğinde.
Programı kapat, bilgisayarı yeniden başlat, modem bağlantılarını sök.
Modemin gücünü kes, DSL hattını bağla.
Modeme güç ver, modem arayüzünden root hesabının bilgileri ile giriş yap.