xerly

Uzman
Öncelikle merhaba, FACEIT’e girmek istediğimde TPM hatası aldım (TPM aktif). Daha sonra BIOS’tan TPM’i sıfırladım. Sıfırladıktan sonra ekranıma “Bu cihazın güvenlik ayarlarındaki bir değişiklik nedeniyle PIN’iniz artık kullanılamıyor. PIN’inizi tekrar ayarlamak için tıklayın” yazısı çıktı.

PIN’i ayarla dediğimde ise e-postamı seçtirmeden telefon numaramla giriş ekranına yönlendiriyor. Şifremi unutmuştum, şifremi yeniledim ama doğru girmeme rağmen giriş yaptırmıyor. Başka hesaplarla giriş yapmayı denedim, PIN sıfırlama yerine götürüyor. Devam dediğimde ise “PIN’inizi oluşturamadık” hatası alıp duruyorum.

Telefon numaramı gösteren hesabın şifresini tekrar değiştirmek istediğimde yalnızca telefon numarama SMS gönderme seçeneği var. Devam dediğimde ise “Bu doğrulama yöntemi şu anda çalışmıyor, lütfen başka bir yöntem deneyin” hatası veriyor. Başka deneme yöntemi de yok, kilit ekranında mahsur kaldım.

Öncelikle merhaba, FACEIT’e girmek istediğimde TPM hatası aldım (TPM aktif). Daha sonra BIOS’tan TPM’i sıfırladım. Sıfırladıktan sonra ekranıma “Bu cihazın güvenlik ayarlarındaki bir değişiklik nedeniyle PIN’iniz artık kullanılamıyor. PIN’inizi tekrar ayarlamak için tıklayın” yazısı çıktı.

PIN’i ayarla dediğimde ise e-postamı seçtirmeden telefon numaramla giriş ekranına yönlendiriyor. Şifremi unutmuştum, şifremi yeniledim ama doğru girmeme rağmen giriş yaptırmıyor. Başka hesaplarla giriş yapmayı denedim, PIN sıfırlama yerine götürüyor. Devam dediğimde ise “PIN’inizi oluşturamadık” hatası alıp duruyorum.

Telefon numaramı gösteren hesabın şifresini tekrar değiştirmek istediğimde yalnızca telefon numarama SMS gönderme seçeneği var. Devam dediğimde ise “Bu doğrulama yöntemi şu anda çalışmıyor, lütfen başka bir yöntem deneyin” hatası veriyor. Başka deneme yöntemi de yok, kilit ekranında mahsur kaldım.
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Ağ Bağlantınızı Kontrol Edin:
- İnternet bağlantınızın aktif olduğundan emin olun. İyi bir Wi-Fi veya Ethernet bağlantısı kullanın.

2. Farklı Tarayıcı veya Cihaz Kullanın:
- Giriş yapmaya çalıştığınız platformu farklı bir web tarayıcısı veya cihazdan açmayı deneyin.

3. Şifre Sıfırlama Alternatifleri:
- Giriş yapmak için kullandığınız hesap için farklı şifre sıfırlama alternatifleri olup olmadığını kontrol edin. Bazı platformlar alternatif e-posta veya güvenlik soruları kullanabilir.

4. Hesap Kurtarma Seçenekleri:
- Eğer hâlâ giriş yapamıyorsanız, ilgili platformun hesap kurtarma sayfasına gidin. Genellikle “Hesabımı kurtar” veya “Destek” seçenekleri bulunur.

5. Canlı Destek veya Müşteri Hizmeti ile İletişim Kurun:
- Sorununuzu çözmek için ilgili platformun canlı destek hattına veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Hesabınızın güvenliğini doğrulayarak size yardımcı olmalarını isteyin.

6. Güvenlik Önlemlerini Kontrol Edin:
- Eğer hesabınıza sık sık erişim sağlamakta sorun yaşıyorsanız, hesabınızda güvenlik ayarlarını kontrol edin. Ek güvenlik yöntemlerini devre dışı bırakmayı düşünebilirsiniz.

7. TPM Ayarlarını Yeniden Kontrol Edin:
- BIOS’taki TPM ayarlarının doğru yapıldığından emin olun. TPM'yi yeniden etkinleştirip, cihazınızı baştan başlatmayı deneyin.

8. Cihazınızı Güncelleyin:
- İşletim sisteminizin ve ilgili yazılımların güncel olduğundan emin olun.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer hâlâ aynı sorun devam ederse, daha fazla ayrıntı sağlayarak destek alabilirsiniz.