fliqerZ

Üyecik
PC'ye yeni işlemci taktım ve mavi ekran verdi. Sonrasında "PC'ye koyduğum PIN kullanılamıyor" dedi. Eski işlemciyi takıp BitLocker kaldırmaya çalıştım ancak yine aynı sorunu yaşadım. Format atmaya karar verdim; format atarken bir TPM uyarısı veriyor, hallediyorum, formata başlıyor, yüzde 10'da PC tekrar başlayıp "Windows kurulamadı" diye hata veriyor. Dünden beri ne denediysem olmadı.

BitLocker kullanıyorsun işlemci değiştirdin; BIOS ekranında İngilizce olarak işlemci çalışma saat hızı vs değiştirildi TPM sıfırlamak için karşına Y ve Z harfleri çıkmış olması gerekli, sıfırlamadan yani Z harfini seçip olduğu gibi devam et demen gerekliydi, y harfi ile mi devam ettin?

Son düzenleme:
PC'ye yeni işlemci taktım ve mavi ekran verdi. Sonrasında "PC'ye koyduğum PIN kullanılamıyor" dedi. Eski işlemciyi takıp BitLocker kaldırmaya çalıştım ancak yine aynı sorunu yaşadım. Format atmaya karar verdim; format atarken bir TPM uyarısı veriyor, hallediyorum, formata başlıyor, yüzde 10'da PC tekrar başlayıp "Windows kurulamadı" diye hata veriyor. Dünden beri ne denediysem olmadı.
Donanım değişikliği sonrası TPM ve BitLocker çakışması nedeniyle bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. Yaşadığınız durum için şu adımları denemenizi öneririm:

Öncelikle BIOS ekranına girebiliyorsanız ayarları fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin. İngilizce menülerde bu seçenek genellikle "Load Optimized Defaults" olarak geçer. Ayarları kaydedip (F10) sistemi yeniden başlatarak kurulumu tekrar deneyin.

Eğer bu yöntem işe yaramazsa, bilgisayarın güç kablosunu çekip BIOS pilini çıkartın ve yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra geri takın. Bu işlem BIOS'un tamamen sıfırlanmasını sağlayacaktır.

Ek olarak, formatın %10 seviyesinde kalması diskteki eski BitLocker kalıntılarından kaynaklanıyor olabilir. Kurulum ekranında Shift + F10 tuşlarına basarak komut istemini açın. Sırasıyla şu komutları uygulayarak diski tamamen temizlemeyi deneyin:

• diskpart
  • list disk
  • select disk x (Windows'u kuracağınız diskin numarası)
  • clean
  • create partition primary
  • format fs=ntfs quick
  • exit

PC'ye yeni işlemci taktım ve mavi ekran verdi. Sonrasında "PC'ye koyduğum pın kullanılamıyor" dedi. Eski işlemciyi takıp BitLocker kaldırmaya çalıştım ancak yine aynı sorunu yaşadım. Format atmaya karar verdim; format atarken bir TPM uyarısı veriyor, hallediyorum, formata başlıyor, yüzde 10'da PC tekrar başlayıp "Windows kurulamadı" diye hata veriyor. Dünden beri ne denediysem olmadı.

Bilgisayarında TPM 2.0 çipi var mı? Bir de Rufus'a ISO'yu yazdırırken TPM ve Secure Boot gereksinimi kaldırı seç.

PC'ye yeni işlemci taktım ve mavi ekran verdi. Sonrasında "PC'ye koyduğum pın kullanılamıyor" dedi. Eski işlemciyi takıp BitLocker kaldırmaya çalıştım ancak yine aynı sorunu yaşadım. Format atmaya karar verdim; format atarken bir TPM uyarısı veriyor, hallediyorum, formata başlıyor, yüzde 10'da PC tekrar başlayıp "Windows kurulamadı" diye hata veriyor. Dünden beri ne denediysem olmadı.

Formatı Media creation Tools'la mı atıyorsun? Boot ederek format atman daha iyi olur.

BIOS'tan TPM'i sıfırlamayı denediniz mi?