Sürücüleri yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Trafik kazası sonrası sürücüler artık kağıt ve kalemle uğraşmayacak.Trafik kazası sonrası doldurul...
E-devlet üzerinden yapılmayan işlem kalmaması gerek artık ama çözmeleri gereken başka saçmalık var o da şu:
E-devlet üzerinden evrak çıkarıp e devlet üzerinden kontrol edecek memura kağıt götürüyoruz yine kağıt israf oluyor. E devlet üzerinden belge alıp kısa kod verip memura otomatik ulaşan benden basılı evrak istemeyen bir sistem oluşturmaları lazım.
Daha önce SBM (Sigorta Bilgi Merkezi) uygulaması üzerinden kullanılıyordu, şimdi ise e-devlet üzerine taşınması daha kolay olacağını düşünüyorum. En azından bizim yükümlüğümüz ortadan kalkacak, kâğıt ile düzenlenen anlaşmalı tutanakları SBM sistemine biz aktarımını sağlıyorduk.
Sürücüleri yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Trafik kazası sonrası sürücüler artık kağıt ve kalemle uğraşmayacak.Trafik kazası sonrası doldurul...
Mobil uygulama kısmına girip mobil kaza tutanağı yazdığın zaman mavi bir araba gözükecek işte bu uygulama zaten 3-4 yıldır vardı. Yeni bir olay değil sadece girişi eskiden direk giriş yapıyorsun şimdi e-Devlet şifren ile giriş yapıyorsun. Ancak sen bunu tutsan da hala araba servisleri bu olaya hakim ne de eksperler. Servisi araba götürüyorsun. Evraklar nerede diyorsun. Ben sisteme yükledim kaza sonucu çıktı bile diyorsun. Çalışan suratına bakıyor ben bu şekilde dosya açamam diyor. Bu uygulama çıksa da sonuçta servis kısmında eksper kısmında eğitim veirlmedikçe çözülmeyecek.