Travis Scott'tan derlemeler ve yorumlarım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 813

1538

Üstün
Makaleler
7
Autotune ile adeta sevişen adam... Sesi olsun, tarzı olsun, sahne performansı olsun, klipleri olsun, olsun da olsun...! Hakkını veriyor bu adam. Yaptığım kısa derlemeler ve yazılar bana ait.

Bilmeyenler varsa kısa bir info geçeyim; hepimizin illa ki gördüğü/karşılaştığı, rap piyasasında son zamanların en çok dinlenen ve en çılgın fanlara sahip elemanı. Grammy Ödüllerine 6 defa aday gösterildi, özellikle 2024'de alması bekleniyordu garip şekilde Killer Mike (katil Mike) denilen adama gitti.

Kanye West'in de dediği gibi; ''Grammy'lere işeyeyim.''

Aynı şekilde Metro Boomin'in de başına geldi, rekor kırmasına rağmen ödülü Drake alınca sosyal medya ikiye bölündü, Grammy'ler saf torpildir. Neyse! Bunun dışında bayağı bir ödül almış...

Aşırı sağlam PR yaptığı ve Spotify'da rekor kırdığı, benim de favori albümüm olan Utopia albümünden ''I Know'' ile başlayayım, apayrı bir vibe...

Astroworld albümünden, hiphop dünyasında önemli parça kabul edilen ''Butterfly Effect'' kendi hayatına ve deneyimlerine gönderme yaptığı, yaratıcı bir parça. Şu tınılara, ritimlere, basslara, vokale bakar mısınız:

Kurtlar Vadisi'nin sample'ını kullandığı o parça, evet yanlış okumadınız Kurtlar Vadisi sample'ı... Tak kulaklığını bütün enerjini at o türden...

E' biraz da gaza gelelim o zaman! Beyler, müsaadenizle Utopia Albümünden; ''Hyaena:''

Aynı şekilde gaza gelmelik, Spotify'da 350 milyon, en fazla dinlenen ilk 5 şarkısından biri: ''FE!N,''

''fein fein fein...''

Yine Astroworld albümünden Don Toliver ile attığı ft. 'den beğendiğim, Don Toliver'ın da hakkını verdiği derin bir parça:

''Smoking hella weed im on a alcohol...'' Ah şu nakarat!

Buradan sonrasını sayfayı kaplamaması açısından yazının devamını spoiler'a alıyorum.

Çok sevdiğim hepinizin de illaki aşina olduğu vuruşlarıyla JackBoys albümünden o parçası, yorumlamaya gerek yok bence:

Son yıllarda başarısını defalarca kanıtlamış, efsane isim Metro Boomin prodüktörlüğünde yaptığı yine eşsiz bir parça:

Astroworld albümünden ''Astrothunder'' etkileyici beati ile aklımı başımdan alan parça, yazarken, odaklanmam gereken işlerde bile dinlerim. Apayrı bir büyüsü var:

Yine Astroworld'den ''Coffee Bean'' parçanın adı üstüne, al kahveni dinle:

Vee yine üyesi olduğu grup olan JackBoys'un JackBoys albümünden ''What to do?'' Don Toliver feat atıyor. Parçanın prodüksiyon kalitesi tartışılamaz, basslara, kickler tam da modern hiphop:

Hafif bir melodik parça, rahatlatan türden... ''SDP Interlude'' sunar:

Utopia albümünden ''Sirens'' şarkının en çok hoşuma giden kısmı sonu, Yanlış anlamayın, bu son kısmı ruhumu tutup başka dünyalara yolluyor, bahsettiğim yerde Drake'in de dediği gibi; ''What makes you say this isn't Utopia?'' Tabii bu kısmını sadece Spotify üzerinden dinlersiniz, YT'da yok. Vee ''Sirens:''

Bu adamın ayrı bir tarz olduğunu size söylemiştim...

Son olarak Utopia albümünden ''My Eyes'' benim ve birçok insanın favori parçası; derin, eski manitası Kylie Jenner'a ince göndermeler yaptığı, etkileyici, duygusal bir parça.

2. verse favorim:

Öve öve bitiremiyorum ama bu adam bir harika dostum!

Müzikseverler, buyurunuz sanatçının Spotify profili:

Son düzenleme:
Drake, Schoolboy Q, 21 Savage, Eminem, The Weeknd derlemesi de gelir mi?

Drake, Schoolboy Q, 21 Savage, Eminem, The Weeknd derlemesi de gelir mi?
Mümkünse Drake'den uzak durayım bu sıralar... Eminem'in hangi bi' parçasını koyacağımı kararlayabilirsem gelebilir.

Beğenirsen Metro'dan farklı farklı tavsiyeler de verebilirim.
Onun için de konu açarsan dâhâ iyi olur, etkileşim alırsın.

Ayrıca Fein parçası canlı konserde 10 veya 12 kere oynatılmamış mıydı? Hatta dinleyiciler zıpladıkları için yer sarsılıyor diyorlardı.

14 veya 16 olması lazım. En çılgın fanlara sahip olduğunu söylemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…